AcasăSanatateNumărul virozelor crește în continuare. Caz de triplă infecţie virală la un...

Numărul virozelor crește în continuare. Caz de triplă infecţie virală la un copil de 3 ani

Un copil de trei ani, prezent la Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” din București, a fost diagnosticat cu triplă infecție virală, inclusiv cu virusurile gripal şi SARS-CoV.

Cazul se regăseşte în statisticile raportate la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti de către spitalul de petriatrie din Capitală. Reprezentanţi ai spitalului au precizat, pentru News.ro, că pacientul nu a fost internat.

Sursa citată a precizat că numărul pacienţilor cu afecţiuni respiratorii care se prezintă la Spitalul de Copii Victor Gomoiu este în creştere, la fel şi numărul testelor efectuate pentru depistarea tipului de infecţie.

Datele din spital arată că numărul infecţiilor cu gripă este mai mare decât cel al infecţiilor COVID şi cu virusul sinciţial respirator (RSV).

Și la Iași a fost raportat un caz de triplă infecție virală

Totodată, un bărbat cu triplă infecţie virală, respectiv Covid, virus gripal şi virus respirator sinciţial, care suferă de multiple comorbidităţi, se află internat în stare gravă la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, prognostivul medicilor fiind unul rezervat.

Bărbatul are 58 de ani şi este primul pacient cu triplă infecţie virală care ajunge la spitalul ieşean. „Îngrijim un pacient cu triplă infecţie virală şi anume virusul SARS-CoV-2, virusul gripal şi virusul respirator sinciţial. Are multiple comorbidităţi, precum hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, diabet zaharat de tip 2 şi obezitate morbidă.

Prezintă o scădere importantă a imunităţii organismului”, a declarat miercuri medicul Florin Roşu, directorul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

La internare bărbatul prezenta o disfuncţie respiratorie gravă, ceea ce a impus internarea lui în secţia de terapie intensivă.

Pacientul este conştient şi stabil, însă medicii susţin că prognosticul în acest caz rămâne unul rezervat. Medicul Florin Roşu recomandă ca oamenii să se prezinte la medicul de familie în cel mult 24 de ore de la apariţia primelor simptome, iar dacă simptomatologia persistă mai mult de trei zile atunci să se adreseze unui medic specialist.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.