x


  • EUR
    4.7556
    USD
    4.2732
string(4) "news"

O AUTOSTRADĂ cade peste casele unor oameni

Familia Ursu, din satul Şoimuş, a primit bani doar pentru o jumătate din gospodărie, în 2013, la vremea respectivă CNAIR spunând că nu are nevoie şi de cealaltă jumătate. Acum se încearcă evacuarea localnicilor pe motiv că există pericolul ca, peste ceea ce a mai rămas din gospodăria oamenilor, să se prăvălească bucăţi de pământ şi rocă. O alunecare de teren a avut loc în zonă, cu o săptămână în urmă. ISU Hunedoara a dispus Primăriei Şoimuş evacuarea oamenilor. Primarul comunei spune că cine provoacă „situaţia de urgenţă” ar trebui să vină şi cu rezolvări.

Author: Mihai Voican | Sursa: GLASUL HUNEDOAREI | Publicat: 23.06.2017, 13:47

Săptămâna trecută, o alunecare de teren a avut loc pe şantierul lotului 4 al autostrăzii Lugoj – Deva. Fenomenul s-a petrecut în partea superioară a taluzului de la intrarea în Şoimuş dinspre Bălata, în dreptul gospodăriei familiei Ursu, singura rămasă în zonă, pentru că a fost despăgubită doar pentru o jumătate din gospodărie. Acum, constructorul şi autorităţile în domeniu încearcă să se acopere cu hârtii în cazul unei tragedii.

 

Alunecare serioasă

 

„Nouă ne-au tăiat gospodăria în două, pe lung. Ne-au dat pentru jumătatea dinspre autostradă 99.000 de lei, la început, iar pentru cealaltă jumătate (o fâşie lată de vreo 7 metri şi lungă de vreo 80 de metri – n.red.) au spus că nu ne dau nimic pentru că nu au nevoie de ea. Apoi, i-am dat în judecată şi am mai câştigat doar 40.000 de lei pentru că jumătatea expropriată a fost subevaluată, şi nu s-a expropriat, până la urmă, şi cealaltă jumătate. Acum, singur, cu spatele, cum pot, cu ce mai reuşesc să recuperez materiale din casa veche încerc să ridic o casă în altă parte a satului. Nu ştiu dacă reuşesc”, spune Viorel Ursu (49 de ani).

 

Citește mai departe pe GLASUL HUNEDOAREI.