AcasăExterneO firmă ucraineană le promite rușilor cetățenia română pentru 5.300 de euro

O firmă ucraineană le promite rușilor cetățenia română pentru 5.300 de euro

O reclamă pe site-ul Kommersant, ziar de business și politică de la Moscova, îi îndeamnă pe cei care accesează portalul respectiv să-și obțină cetățenia în Uniunea Europeană, promovarea fiind făcută cu documente din România. Nu trebuie să știe limba, nici să fi locuit aici, relatează Libertatea.ro

Formula pe care specialiștii de la International Expert o propun pentru obținerea cetățeniei, fără cunoașterea limbii și fără obligația de a fi locuit în țară, se referă la procedura de repatriere pentru rudele celor care au locuit în vechile teritorii ale României.

 

Iată care este calendarul evaluărilor și examenelor până la finalul anului școlar

 

”În perioada 1918-1940, România cuprindea numărul maxim de teritorii, inclusiv Basarabia și Bucovina de Nord – parte a regiunilor de sud-vest ale Ucrainei. Datorită evenimentelor istorice și a proceselor migratorii active din această perioadă, cetățenii români și descendenții lor trăiesc astăzi în diferite țări. Multe date de arhivă s-au pierdut, iar majoritatea ucrainenilor, rușilor și belarușilor nu cunosc informațiile despre originea lor”, notează compania.

Pe site-ul companiei care își face reclamă în Rusia se precizează că „cetățenia română poate fi obținută de către persoanele care au documentat prezența în familie a unei rude apropiate până la a treia generație, care a locuit sau s-a născut pe teritoriul țării în perioada 1918-1940”. „Solicitantul trebuie să prezinte documente ale mamei, tatălui, bunicii, bunicului, străbunicii sau străbunicului”, precizează firma, care are birouri la București, Sofia, Moscova, Kiev și Almaty (Kazahstan).

Legea nr. 21/1991 permite acordarea cetățeniei române pentru descendenții persoanelor care au deținut cetățenia română înainte de formarea URSS.

Citește integral în Libertatea.ro.

Ultimele Articole