O jurnalistă vedetă din Rusia, împușcată mortal la un exercițiu de antrenament în Crimeea: Un „glonț rătăcit”

0

O jurnalistă vedetă a unui grup media de stat rus a fost ucisă vineri în timp ce participa la un exercițiu de antrenament cu focuri de armă în Crimeea, au anunțat oficiali din regiune și presa oficială rusă, citați de boursorama.com.

Svetlana Babaieva a condus biroul grupului Rossiya Segodnia din Simferopol, capitala administrativă a peninsulei ucrainene Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Agenția de știri RIA Novosti, care face parte din același grup ca și Vocea Rusiei (fostul Radio Moscova), a declarat că jurnalistul a fost victima unui „glonț rătăcit”. Nu au fost oferit alte detalii.

Mai mulți oficiali pro-Kremlin au adus un omagiu Svetlanei Babaieva. „Ea a depus multă muncă pentru a spune adevărul despre ceea ce se întâmplă în regiunea Herson”, a declarat Vladimir Saldo, șeful instalat de Moscova în regiunea ucraineană ocupată parțial de armata rusă.

Guvernul de la Kiev a impus sancțiuni grupului Rossiya Segodnia, descriindu-l pe directorul general al acestuia, Dmitri Kiselev, drept „figura centrală a propagandei pentru desfășurarea de trupe rusești în Ucraina”.

Dmitri Kisselev și-a exprimat afecțiunea pentru Svetlana Babaieva pe rețelele de socializare, la fel ca și purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Babaieva a condus anterior biroul RIA Novosti din Marea Britanie și Statele Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.