Oficial rus acuză România că se pregătește pentru atacarea Transnistriei

”În viitorul apropiat, va începe un atac militar asupra Transnistriei. Iar apoi România plănuiește să anexeze Moldova”, anunță politologul Serghei Markov în cotidianul rus Pravda.

Serghei Alexandrovici Markov este vicepreședinte al Forumului public rus pentru afaceri internaționale și copreședinte al Consiliului Național Strategic al Rusiei.

El susține că România intenționează să atace Transnistria cu sprijinul NATO, urmând apoi să anexeze Republica Moldova.

Explozii la Tiraspol în clădirea așa-zisului minister al securității din Transnistria! Reacția Chișnăului

„România, cu sprijinul NATO și cu participarea armatei ucrainene, intenționează să pună mâna pe Transnistria și să efectueze represalii politice masive împotriva tuturor susținătorilor Rusiei. Acest lucru va pune Rusia într-o poziție foarte dificilă. După operațiunea militară, România plănuiește anexarea Moldovei”, a anunțat Markov în ziarul rus.

Anterior, fostul ministru al Apărării al Republica Populară Donețk, Igor Strelkov, a declarat că potrivit informațiilor pe care le deține, România se pregătește pentru ocuparea Republicii Moldova.

Aceste informații vin în contextul în care luni, în interiorul Ministerului Securității de Stat al Transnistriei s-au auzit explozii.

Autoproclamata Republică Transnistria s-a separat de Chișinău după căderea Uniunii Sovietice, are propria monedă și propriile instituții, iar teritoriul are o populație de aproximativ jumătate de milion de persoane.

Zona este dependentă de Rusia care are desfășurate trupe militare pe teritoriul regiunii separatiste pro-rusă.

Cine este Serghei Alexandrovici Markov

Născut în 1958, Markov este un politolog rus, jurnalist și fost consilier apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, conform wikipedia.

Este doctor în științe politice, profesor asistent la departamentul de politici publice al Facultății de Filosofie din cadrul Universității de Stat din Moscova, profesor la Facultatea de Științe Politice a Institutului de Stat de Relații Internaționale din Moscova (MGIMO-Universitate), director al Institutului de Studii Politice.

De asemenea, a fost membru al Comisiei prezidențiale a Federației Ruse pentru contracararea tentativelor de falsificare a istoriei în detrimentul intereselor Rusiei, care a existat între 2009 și 2012

Este vicepreședinte al Forumului public rus pentru afaceri internaționale.

Markov este copreședinte al Consiliului Național Strategic al Rusiei și este membru al Consiliului prezidențial pentru facilitarea dezvoltării instituțiilor societății civile și a drepturilor omului din Federația Rusă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed