AcasăEconomieBurseMark Mobius: Investiți în Rusia!

Mark Mobius: Investiți în Rusia!

Acesta a declarat, recent, într-un interviu acordat Bloomberg, că acțiunile companiilor rusești devin tot mai atractive pentru investitori, în ciuda crizei geopolitice cauzată de situația tensionată din Ucraina.

 

În opinia lui Mark Mobius, criza din Ucraina ar trebui să se încheie în unul-doi ani, iar la finalul acestei crize geopolitice, investitorii vor câștiga din investițiile pe care le-au făcut, scrie agenția de presă rusă ITAR-TASS.

 

În plus, Mobius consideră că majoritatea piețelor bursiere din lume se află într-o poziție favorabilă, datorită politicilor băncilor centrale din diferite țări de a stimula economia.

 

„A apărut un mare potențial de numerar pentru investiții. Băncile centrale nu se vor grăbi să retragă stimulentele de pe piață. Pe piețele de capital se așteaptă un val de capital”, a afirmat șeful Templeton Emerging Markets Group.

 

Mark Mobius, considerat unul dintre cei mai mari specialiști în investiții din întreaga lume, este șeful Franklin Templeton Investment Management, managerul Fondului Proprietatea, care are, conform celor mai recente date din acest an, un activ în valoare de peste 15 miliarde lei, echivalent cu aproximativ 3,4 miliarde de euro.

 

Acum aproximativ o lună de zile, la jumătatea lunii iunie a anului curent, Mobius declara, într-un interviu pentru publicația britancă „The Telegraph”, că investitorii care părăsesc Rusia din cauza conflictului cu Ucraina fac o greșeală. „Noi cumpărăm acțiuni rusești deoarece sunt ieftine – noi întotdeauna ne uităm după ceea ce nu este iubit”, a afirmat, la acel moment, managerul de fond. 

 

Ultimele Articole