ONU estimează la 700.000 numărul refugiaţilor sirieni până la sfârşitul anului

În faţa acestei situaţii, agenţiile umanitare ale ONU şi-au revizuit în creştere nevoile şi solicită în prezent circa 487,9 milioane de dolari /379,2 milioane de euro/ pentru a veni în ajutorul refugiaţilor.

 

Aceste fonduri vor permite ajutarea acestora până la ‘finalul anului’, a precizat coordonatorul pentru refugiaţi sirieni al UNHCR, Panos Moumtzis, într-o conferinţă de presă. ‘Persoanele care s-au înregistrat, aproape 300.000, /…/ sunt persoane care au fugit recent de conflict’, a declarat Moumtzis.

 

În martie, UNHCR a înregistrat 41.500 de refugiaţi sirieni şi se aştepta ca numărul lor în regiune la sfârşitul lui 2012 să ajungă la 100.000 de persoane. Însă acest prag a fost atins deja în iulie. Actualmente, ONU mizează pe o cifră de 700.000 de refugiaţi, din cauza situaţiei existente pe teren.

 

Printre altele, a explicat oficialul, UNHCR a constatat că un anumit număr de refugiaţi sirieni, care au fugit într-o primă etapă în ţări străine fără a se înregistra cu ajutorul agenţilor umanitari, au decis în prezent să solicite ajutor. Organizaţia apreciază că între 2.000 şi 3.000 sosesc zilnic în ţările vecine cu Siria: Turcia, Liban, Iordania şi Irak. Femeile şi copiii reprezintă 75% dintre refugiaţi.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed