Operatia de ginecomastie – iata ce trebuie sa stii!

Prezenta glandei mamare in exces la barbati este cunoscuta sub numele de ginecomastie. Este rezultatul unei dereglari hormonale, fie scaderea testosteronului, fie cresterea nivelului de estrogen. Desigur, are un efect direct asupra aspectului fizic, un efect neplacut de care multi barbati doresc sa scape.

Totusi, problemele pe care le implica ginecomastia pot fi mult mai grave – ginecomastia este dovada faptului ca si barbatii pot face cancer la san, implicit a faptului ca, in urma dezvoltarii unei glande mamare in exces, si barbatii trebuie sa beneficieze de un consult medical specializat.

Totodata, o veste buna pentru barbatii cu ginecomastie consta in faptul ca afectiunea poate fi corectata cu ajutorul unei operatii. Continua sa citesti pentru a afla mai multe informatii!

Ce presupune operatia de ginecomastie?

Operatie de corectie a ginecomastiei poate fi o combinatie de lipoaspiratie si interventie chirurgicala. Totusi, trebuie mentionat faptul ca interventia chirurgicala este o optiune finala, care ar trebui luata in calcul doar atunci cand glanda mamara in exces nu poate fi eliminata/corectata prin intermediul unui tratament medicamentos.

Exista anumite forme de ginecomastie (speciale sau de dimensiuni prea mari) care nu pot fi corectate decat prin intermediul unei interventii chirurgicale.

  • Indepartarea chirurgicala a glandei mamare se realizeaza cu ajutorul unei incizii in jurul areolei mamare. Zona este propice interventiei deoarece cicatricea rezultata nu va fi aproape deloc vizibila.
  • Prin intermediul aceleiasi incizii se poate realiza si lipoaspiratie, pentru a indeparta grasimea in exces din zona respectiva, anume din jurul glandei mamare. Toti pasii interventiei iti vor fi explicati inainte, implicit ti se va mentiona daca vei beneficia doar de operatia de ginecomastie sau si de lipoaspiratie.

Nu trebuie sa uiti de recuperare, aceasta fiind la fel de importanta precum interventia in sine. Dupa operatia care dureaza circa 2 ore, realizata sub anestezie generala, va trebui sa porti o bustiera speciala timp de 30 de zile. Totodata, va trebui sa elimini din program, in timpul perioadei mentionate, orice tip de exercitiu fizic intens. Partea buna este ca rezultatele pot fi observate la scurt timp dupa operatie, fiind in acelasi timp si permanente.

Recuperarea completa poate fi obtinuta dupa doar cateva zile sau dupa doua saptamani.

Investigheaza ginecomastia – nu-ti asuma niciun risc!

Barbatii care sufera de ginecomastie nu trebuie sa trateze aceasta afectiune cu frivolitate sau sa considere ca poate fi eliminata numai prin activitate fizica intensa. Asemenea femeilor, ei trebuie sa se supuna metodelor traditionale de investigare a glandei mamare – ecografie, mamografie, etc.

Riscul principal, dupa cum a fost mentionat, este dezvoltarea cancerului la san. Este nevoie, astfel, de un consult medical de specialitate atunci cand se observa dezvoltarea glandei mamare – ginecomastia.

Pentru a afla mai multe despre ginecomastie, optiunile de investigare a acesteia, dar mai ales despre tratamentul eficient si in siguranta al afectiunii, apeleaza la specialistii clinicii Dr. Dana Miricioiu din Bucuresti. Expertii iti vor explica tot ce trebuie sa stii despre afectiune, implicit despre operatia la care poti fi supus daca planul de tratament medicamentos nu are rezultate!

Ai grija de corpul tau – totul incepe cu o simpla investigatie!

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed