x


  • EUR
    4.8743
    USD
    4.0259
string(14) "techampscience"

Oricine are telefon TREBUIE să știe asta. Totul era doar un mit

Unele specificaţii tehnice afişate de producătorii de telefoane mobile sunt mai mult decât optimiste, arată statista.com.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 22.09.2019, 9:44

Concret este vorba de un fenomen oarecum asemănător cu cel întâlnit şi la producătorii auto care făceau publice măsurători de consum şi de noxe efectuate în condiţii ideale, de laborator. Acum, aceştia sunt obligaţi prin noile norme europene să publice rezultatele măsurătorilor realizate în condiţii reale, de drum.

 

Astfel, din datele culese şi prelucrate de Phone Arena, caracteristicile trecute de producătorii de mobile la capitolul autonomie sunt departe de a fi cele reale.

 

Şi problema a devenit stringentă odată cu creşterea numărului de aplicaţii pe care oamenii le folosesc şi, drept urmare, a timpului pe care aceştia îl petrec pe smartphone-urile lor. Specialiştii Phone Arena au testat peste 400 de dispozitive GSM folosind un script web personalizat care imită utilizarea aparatului în viaţa reală la o rată medie de luminozitate a ecranului.

 

Aceste durate de utilizare sunt cu mult sub cele pe care producătorii de telefoane le utilizează pentru a-şi comercializa telefoanele şi, de asemenea, sub cele măsurate în mod continuu (de exemplu, redarea unui videoclip foarte lung), scrie adevarul.ro.