AcasăGeneralOul lui Brâncuşi va fi inaugurat cu fast în Craiova. 300 de...

Oul lui Brâncuşi va fi inaugurat cu fast în Craiova. 300 de invitaţi vor păşi pe covorul roşu şi vor socializa în acorduri simfonice

Inaugurarea Oului lui Brâncuşi va fi făcută cu mare fast, costurile se ridică la peste 250.000 de lei. Prisma din sticlă unică în lume realizată cu fonduri europene va avea o inaugurare specială pe data de 15 septembrie 2022, anunță Gazeta de Sud.

Cei aproximativ 300 de invitaţi vor păşi pe covorul roşu şi vor socializa în acorduri simfonice. Momentul artistic va fi completat cu un recital susţinut de cunoscutul interpert Tudor Gheorghe.

Evenimentul se va desfăşura în curtea Muzeului de Artă din Craiova, aici fiind amplasat şi Centrul Constantin Brâncuşi.

Pe parcursul evenimentului se vor face proiecţii video pe faţada muzeului cu scopul de a promova şi familiariza publicul cu noul proiect.

Ideea unei astfel de prisme unică în lume i-a aparținut celebrului arhitect Dorin Ștefan. Consiliul Județean Dolj a fost cel care a pus-o apoi în practică, atrăgând fondurile europene necesare.

Proiectul a fost demarat de CJ Dolj în 2015. Firma care l-a obținut, tot una din Italia, a dat însă greș, iar fondurile s-au pierdut. Proiectul a fost reluat în 2017, odată cu atribuirea contractului către asocierea Manelli Impresa SRL – Scotta SRL, pentru suma de 23.145.378 de lei (inclusiv TVA). Italienii au lucrat la partea de galerie subterană, dar prisma a fost lăsată pe mâna specialiștilor din Germania.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.