x


  • EUR
    4.8567
    USD
    4.0866
string(7) "general"

Pambuccian: Ministerele sunt conduse de funcționari, ministrul e văzut ca un fraier care vine și pleacă

”Cine crede că ministerele sunt conduse de miniștri este naiv, acestea fiind ale funcționarilor, în timp ce ministrul este văzut ca un fraier, care oricum vine și pleacă”. Afirmația aparține deputatului Varujan Pambuccian.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 11.02.2020, 13:16

„Lumea mare a intrat în era post-digitală…Noi discutăm aici lucruri pe care le discutăm de 20 de ani și nu se întâmplă. Ultima mea încercare a fost în vremea Guvernului Boc, când am încercat să abordăm chestiunea asta banală de baze de date, pe care nu am putut să o facem nu din accidente de ordin tehnic, ci din cauza felului în care este organizat statul român. De asta eu m-am ocupat exclusiv de zona privată… România nu este o piață pentru industria pe care o avem. E prea mică. Problema pe care o avem este la nivelul felului în care este alcătuit statul român. De ce nu s-a făcut nimic până acum? Pentru că nimeni nu vrea să partajeze informația cu altă entitate. Cine crede că ministerele sunt conduse de miniștri, e naiv. Ministerele sunt conduse de funcționari, iar ministrul este văzut ca un fraier care oricum vine și pleacă. Ei (funcționarii din ministere – n.r.) știu să folosească aceste lucruri foarte bine”, a declarat Varujan Pambuccian, la conferința “Digital Transformation Agenda of Romania”, potrivit Agerpres.

 

El susține că acești funcționari nu pot fi dați jos din două motive.

 

„Pentru că, o dată, noi ne-am dus pe modul francez-belgian, de inamovibilitate a funcționarului public. Al doilea motiv este că foarte mult din Uniunea Europeană a preluat din ideile astea”, a mai spus Pambuccian.