AcasăActualitatePe ce dată pică Solstițiul de Toamnă 2022 

Pe ce dată pică Solstițiul de Toamnă 2022 

Pe ce dată pică Solstițiul de Toamnă 2022. Echinocțiul, sau solstițiul este momentul când ziua și noaptea sunt egale în orice loc de pe Pământ, datorită faptului că Soarele, în mișcarea sa aparentă pe cer, se află exact pe ecuatorul ceresc.

Echinocțiul are loc de două ori pe an. Prima dată este momentul când Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera cerească sudică în cea nordică, în jurul datei de 21 martie, numit echinocțiul de primăvară.

Echinocțiul de toamnă în schimb are loc pe 23 septembrie la ora 4:04, ora României. Odată cu acest moment, zilele devin din ce în ce mai scurte, iar nopțile mai lungi.

Fenomenul durează până la data de 21 decembrie, moment în care va avea loc solstițiul de iarnă.

Începând cu această dată, zilele vor fi din ce în ce mai scurte, iar nopțile mai lungi. Acest fenomen va dura până la data de 21 decembrie, când are loc solstițiul de iarnă.

Trebuie menționat că echinocțiul de toamnă vine și cu modificări, efecte secundare asupra organismului uman.

De exemplu, hipersomnia, somnolență excesivă în timpul zilei, ar putea fi resimțită de mulți în această perioadă. Acest lucru se întâmplă atunci când ceasul biologic este întrerupt în timpul schimbărilor anotimpurilor, cum este și echinocțiul de toamnă.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.