Performanțe incredibile: Bitcoin, rentabilitate de 800% într-un singur an. Ethereum – 1.300%

Într-un în care pandemia de COVID-19 a pus stâpânire pe toată omenirea, criptomonedele au câștigat o popularitate enormă printre investitori. Cea mai veche și cea mai mare criptomonedă din lume, bitcoin, a ajuns în centrul atenției în acest exercițiu financiar, consolidându-și reputația de aur digital.

 

 

Vacanța elevilor este singura soluție! Alexandru Rafila avertizează

 

Și în ceea ce privește randamentele, activele digitale s-au bucurat de un avantaj dominant asupra altor clase de active. Bitcoin a obținut o rentabilitate de peste 800% în cursul exercițiului financiar 2020-21. De la nivelul de 6.641 USD din 1 aprilie 2020, prețul monedei digitale a crescut la un maxim istoric de 61.711,87 USD (atins la 13 martie 2021) în cursul anului.

Bitcoin a depășit nivelul de 50.000 de dolari pentru prima dată pe 16 februarie 2021, la aproape un deceniu după ce criptomoneda a atins valoarea de 1 USD pe 9 februarie 2011.

 

România va pierde o șansă ISTORICĂ. Anunț sumbru din PSD

 

 

În comparație, Sensex de la ESB a avut randamente de aproximativ 75%, în timp ce aurul a fost plat pentru exercițiul financiar 2020-21.

Sursă: Mint

 

Potrivit experților, prima etapă a creșterii valorii bitcoin pe parcursul anului a venit ca urmare a cererii tot mai mare, deoarece indivizii au privit criptomoneda ca o opțiune de acoperire împotriva inflației. Cea de-a doua etapă a raliului a venit pe măsură ce bitcoinul a devenit mainstream, multe instituții majore susținând activul crypto.

Totul a început atunci când compania de software MicroStrategy Inc din SUA a anunțat în august 2020 că folosește numerarul existent în bilanțul său pentru a achiziționa criptomoneda. La 12 martie 2021, compania deținea în bilanț criptomonede în valoare de 5,1 miliarde de dolari.

Tesla Inc, condusă de Elon Musk, a investit 1,5 miliarde de dolari în bitcoin în februarie. Asta fost un alt impuls pentru criptomonedă. Tesla este până acum cea mai mare companie din lume care susține activul digital, iar Musk este unul dintre numele proeminente care au apărut în sprijinul criptomonedelor pe parcursul anului.

Mai mult, companii precum Goldman Sachs, BNY Mellon, BlackRock, MasterCard, PayPal și Visa au adoptat bitcoin în ecosistemul lor.

„Visa a anunțat recent că va permite decontări în USDC pe blockchain-ul ethereum și deja vede o cerere uriașă pentru acesta. Într-o altă dezvoltare majoră, PayPal va permite deținătorilor săi de criptomonede din SUA să plătească în criptomonede în baza sa globală de comercianți „, a declarat Ashish Singhal, director executiv și cofondator, CoinSwitch Kuber.

„Aceste evoluții determină cel mai recent raliu bitcoin, care duce din nou valoarea bitcoin la nivelul de 60.000 $. Ne putem aștepta ca bitcoinul să atingă 70.000 de dolari în aprilie” a declarat Shivam Thakral, CEO, BuyUcoin.

 

Între timp, cea de-a doua cea mai mare criptomonedă din lume, ethereum, a câștigat 1.272,9% în ultimul an. De la nivelul de 130 USD, activul digital se tranzacționează în jur de 1.828 USD, începând cu 31 martie.

Din octombrie 2019, etherum-ul a luat încet, dar treptat, cota de piață de la bitcoin. „În mai puțin de 1,5 ani, cota ethereum-lui a trecut de la aproximativ 8% la 11,25%. Cea mai mare parte a acestei cote de piață poate fi atribuită probabil creșterii diferitelor aplicații descentralizate și a inovațiilor criptografice pe blockchain-ul ethereum, cum ar fi DeFi și NFT-uri „, a declarat într-o notă Kraken.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed