Pesedista LAURA VICOL, nervi în toiul nopții: ”Măi hahalerelor, măi monștrilor cu fețe umane”

0
32

Deputata PSD Laura Vicol s-a lansat, vineri noapte, intr-un val de invective la adresa Guvernului in contextul transferului unor pacienti de la Spitalul „Foisor” catre alte spitale. Vicol a fost avocata fugarului Daniel Dragomir, fiind apoi propulsata pe listele PSD de Sebastian Ghita.

 

Când se redeschid sălile de FITNESS. Vești proaste pentru mii de români

 

 

„Mai hahalerelor, mai monstrilor cu fete umane, cum mai n-aveti suflet si scoateti oamenii din spitale pentru ca n-ati fost voi in stare sa faceti unitati covid pentru bolnavi?

Mai criminalilor fara frica de Dumnezeu, o sa vina ziua in care veti raspunde pentru toate faradelegile voastre!

Se aseaza praful pe aparatele medicale care ar fi putut trata atatia oameni, se aseaza moartea peste toti pentru ca i-ati lasat usa deschisa cu buna stiinta! Doamne, da-mi putere si nu ma lasa sa-i blestem!”, a scris Vicol pe Facebook.

 

Spitalul Foișor devine spital Covid-19! Scene dure cu pacienții pe targă sau în cărucioare

 

Si Marcel Ciolacu a reactionat vineri seara fata de situatia provocata de mutarea pacientilor din Spitalul Clinic de Ortopedie „Foisor”, care va trata pacienti bolnavi de COVID-19, acuzand autoritatile ca nu au facut nimic in ultimele luni pentru a preveni problemele.

„Este criminal ceea ce faceti! Si ar trebui sa infundati puscariile, nu sa iesiti la televizor sa explicati inexplicabilul! Ati mintit atat de mult pentru a va ascunde prostia, hotiile si nepasarea pana ati ajuns sa scoateti oamenii, noaptea, din spitale! Pentru ca luni de zile nu ati facut nimic! Doar v-ati incurcat in propriile minciuni! Iohannis, da-ti afara incompetentii! Numeste pe cineva capabil sa salveze vietile romanilor, nu sa ingroape cat mai multi romani!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Spitalul Clinic de Ortopedie „Foisor” va deveni spital pentru tratarea cazurilor de COVID avand in vedere necesarul de paturi de terapie intensiva iar o parte dintre pacientii operati in ultimele zile sunt transferati in cursul serii de vineri la alte spitale, cu ambulante sau masini personale.

„Este o situatie pe care de la pranz aproape o discutam cu conducerea spitalului pentru a transforma spitalul in spital COVID, avand in vedere ca este nevoie de paturi suplimentare de terapie intensiva si de oxigen. Dintr-o discutie care a avut loc astazi si noi si colegii de la Ministerul Sanatatii… in final, asta ar fi fost o etapa care sa ne dea un numar de paturi de terapie intensiva si de oxigen suplimentar fata de ce avem. Se discuta din timpul zilei, pana s-a dus munca de lamurire si convingere, discutii, la decizia de transfer al pacientilor s-a lucrat cu medicii de la spital”, a declarat vineri, pentru Agerpres, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, secretarul de stat Raed Arafat.

 

Potrivit acestuia, pacientii care au fost programati, dar neoperati inca, au fost externati si vor fi reprogramati, „pentru ca nu reprezentau urgente”. „Pacientii care au avut operatii, dar care erau oricum programati pentru externare, au fost externati si au ramas pacientii care trebuiau transferati catre alte spitale si pe care ii transfera”, a adaugat el.

Raed Arafat a afirmat ca spitalul dispune de 20 de paturi ATI, la care se adauga alte 90 de paturi „pe oxigen”.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Andrei Baciu a precizat ca decizia ca Spitalul „Foisor” sa devina unitate COVID a fost luata de catre minister si DSU si a transmis scuze catre familiile pacientilor mutati in cursul serii.

„Astfel de decizii se iau intre Ministerul Sanatatii si DSU. Operatiunea a inceput la ora 15,00 si ne pare rau ca ne-am lungit si am ajuns ca la ora asta sa mutam pacientii. Ne cerem scuze familiilor pacientilor, dar am produs acest disconfort pacientilor de la Foisor ca sa facem bine mai multor pacienti grav bolnavi de COVID”, a declarat Andrei Baciu vineri seara la postul Digi24.