Peste 1.000 de euro, media salarială în IT

Media salarială în IT depăşeşte 1.000 de euro, iar cea din industria de petrol şi gaze şi din consultanţă ajunge la 920 de euro. În ciuda contextului actual, salariile angajaţilor din IT s-au menţinut la nivelul înregistrat anul trecut, acesta fiind unul dintre domeniile cele mai stabile în ceea ce priveşte nivelul salarial.

În prezent, un angajat dintr-o poziţie entry level (până la doi ani de experienţă) câştigă un salariu net lunar cuprins între 350 şi 700 de euro, un specialist cu doi-patru ani de experienţă poate primi între 900 şi 1.600 de euro net pe lună, iar un senior specialist cu patru ani de experienţă câştigă până la 2.300 de euro.

Mihai Moghior, mana­ging partner al firmei de recrutare Brainspotting, spune că, la nivel de management, pachetul salarial variază mult, în funcţie de realizări. Pentru o astfel de poziţie, se ajunge la 5.000 de euro lunar şi chiar se poate depăşi această sumă. La nivel de middle management, salariul în IT poate ajunge la 3.500 de euro net, în funcţie complexitatea postului.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed