Peste 70 de localităţi din aria de activitate a Enel Distribuţie Dobrogea nu au electricitate

0
Peste 70 de localităţi din aria de activitate a Enel Distribuţie Dobrogea nu au electricitate

Astfel, în judeţul Constanţa 21 de localităţi sunt nealimentate cu energie electrică şi 2 parţial. 11 linii de medie tensiune sunt avariate total şi 6 parţial, iar 77 de posturi de transformare sunt inactive.

În ceea ce priveşte judeţul Tulcea, situaţia este următoarea: 22 de localităţi nealimentate cu energie electrică, 8 linii de medie tensiune avariate total şi 3 parţial, 73 de posturi de transformare inactive.

În judeţul Călăraşi sunt 30 de localităţi fără energie electrică, iar 16 linii de medie tensiune sunt avariate total şi 15 parţial. 249 de posturi de transformare sunt inactive.

De asemenea, în judeţul Ialomiţa 2 linii de medie tensiune sunt avariate total şi 2 parţial. Hagieni este singura localitate rămasă fără tensiune, iar 20 de posturi de transformare sunt inactive.

Compania precizează că 40 de echipe de intervenţie ale Enel Distribuţie Dobrogea acţionează în toate aceste judeţe, până la reluarea alimentării cu energie electrică a localităţilor. Timpul estimat de reluare a alimentarii cu energie electrica pentru majoritatea localităţilor afectate este până la ora 20.00.

La ora 12.00, în condiţii de ninsoare viscolită şi temperaturi negative, accesul în multe zone era îngreunat datorită drumurilor blocate. De asemenea, multe cabluri au fost rupte din cauza depunerii de chiciură.