Ponta: Simpatia mea pentru Becali nu cred că e vreo infracţiune

0
16
Ponta: Simpatia mea pentru Becali nu cred că e vreo infracţiune

“Simpatia mea nu are nicio legătură cu justiţia. Mi-am exprimat o opinie personală, dacă am supărat pe cineva, îmi pare rău, iar despre sentinţe nu am voie să vorbesc. Eu sunt absolut convins că judecătorii nu se uitau la televizor să vadă dacă îl simpatizez sau nu îl simpatizez eu pe vreun inculpat. Am fost şi sunt foarte atent să nu vorbesc despre dosare, nu ştiu dosarele, nu e treaba mea ca prim-ministru, dar acum să spun despre cineva că îl simpatizez sau nu, asta chiar nu cred că e infracţiune”, a spus Ponta.

Întrebat de jurnalişti dacă îi pare rău că Becali a candidat pe listele USl la ultimele alegeri parlamentare, Ponta a răspuns negativ, adăugând că acesta a fost condamnat pe o faptă săvârşită cu mulţi ani în urmă.

Deputatul Gigi Becali a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare.
Înainte de pronunţarea sentinţei, premierul Victor Ponta a declarat că nu ştie în ce dosare este implicat Gigi Becali, dar că îl simpatizează pe patronul Stelei.