Șase strategii simple pentru gestionarea eficientă a banilor

Până aici e simplu: cheltuiește mai puțin decât câștigi și investește cât mai devreme posibil. Cifrele nu sunt complicate deloc, comparativ cu obstacolele psihologice și emoționale care îi împiedică pe majoritatea oamenilor să-și realizeze visele financiare, scrie publicația Entrepreneur.

 

Dacă nu doriți să vă înscrieți în această categorie de persoane, trebuie să vă regândiți strategia mentală pentru dobândirea independenței financiare.

 

Iată o listă cu șase sfaturi care v-ar putea pune pe gânduri.

 

1. Nu există niciun secret. Elementele de bază ale construirii unei averi au fost deja bine documentate în ultimele secole. Încetați să mai căutați diverse secrete sau scurtături. În schimb, concentrați-vă pe lucrurile simple învățate de la părinți și bunici, cum ar fi să nu cheltuiți mai mulți bani decât produceți.

 

2. Fericirea vine din gestionarea așteptărilor. Nu veți deveni mai mulțumiți dacă veți munci din greu pentru a vă cumpăra mai multe lucruri, deoarece există întotdeauna și mai multe lucruri pe care veți dori să le aveți. Puteți scăpa destul de ușor din această capcană: învățați să fiți mulțumiți cu ceea ce aveți.

 

3. Puteți avea tot ce doriți, însă nu toate contează. Reduceți drastic cheltuielile cu lucruri care nu contează cu adevărat, astfel încât să puteți aloca sume generoase pentru lucrurile cu adevărat importante. De exemplu, dacă sunteți pasionat de avioanele de epocă, nu cheltuiți mulți bani pentru autoturisme.

 

4. Automatizați totul, pe cât posibil. Când vine vorba de economisire și investiții, sunteți cel mai mare dușman al vostru. Deci, scoateți-vă din ecuație. Găsiți o schemă bancară prin care economisirea, plata facturilor și investițiile să se deruleze în mod automatizat. Veți economisi timp și efort și veți fi mai puțin tentați să vă cheltuiți economiile pentru pensionare sub forța unui impuls de moment.

 

5. „Perfect” este dușmanul lui „destul de bun”. De prea de multe ori nu reușim să acționăm din cauză că suntem în căutarea unei modalități absolut sigure de a economisi sau de a investi. Nu facem nimic în schimb. Trebuie să ne amintim atunci că acțiunea are și rolul de a ne vindeca de frică. Iar un rezultat decent sau doar bun înseamnă întotdeauna mai mult decât nimic.

 

6. Nu căutați scuze. Nu dați vina pe președinte, pe fostul partener de viață sau pe partenerii de afaceri pentru situația dumneavoastră financiară. Chiar dacă nu puteți controla în totalitate circumstanțele, modul în care vă gestionați viața financiară este responsabilitatea dumneavoastră.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed