AcasăActualitatePredoiu: După ce vom primi raportul de țară, vom da publicității strategia...

Predoiu: După ce vom primi raportul de țară, vom da publicității strategia de dezvoltare a sistemului

”În ceea ce priveşte agenda MJ, nu o să punctez decât ceea ce are impact la Ministerul Public. După ce vom primi raportul de ţară, vom da publicităţii şi strategia pentru dezvoltarea sistemului judiciar, pe care am finalizat-o şi pe care o vom transmite în sistem, şi care vizează şi anumite măsuri pentru eficientizarea activităţii MP, pe care le-am discutat în prealabil cu Laura Codruța Kovesi”, a spus ministrul Justiției.

Mai mult, a declarat Predoiu, ”lucrăm la un proiect de lege cu Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Consiliul Superior al Magistraturii şi Ministerul Public, pentru accelerarea procedurilor, până la intrarea în vigoare a noilor Coduri”, pentru că ministerul ar avea o serie de semnale că trebuie să intervină pentru fluidizarea sistemului juridic.

”Codurile rămân cheia de boltă a reformării sistemului judiciar, imediat după ce le vom primi de la Parlament vom cere Guvernului să implementeze măsurile pentru reformarea sistemului. Sperăm ca cele două coduri de procedură noi să apară cât mai repede în Monitoriul Oficial”, a adăugat ministrul.

Ministerul Public îşi prezintă, luni, bilanţul activităţii pe anul 2009, în prezenţa procurorului general al României, Laura Kovesi, a premierului Emil Boc, a ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, la eveniment fiind prezenţi şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, precum şi preşedintele CSM, Florica Bejinaru.

Ultimele Articole