Presa rusă recunoaște că armata se confruntă cu probleme în Ucraina: calculele greșite ale liderilor militari, subestimarea inamicului

Retragerea trupelor rusești din Krasny Liman (denumirea rusească a orașului ucrainean Liman), potrivit multor experți militari ruși, nu este meritul Forțelor Armate ale Ucrainei și al „consultanților” acestora din rândul țărilor aliate militar ale Kievului, ci „calculele greșite ale liderilor noștri militari, subestimarea inamicului și, cel mai important, problemele sistemice cu controlul luptei și comunicațiile pe linia frontului”, scrie ziarul rusesc Pravda.

„Desigur, se pot atribui toate eșecurile faptului că armatele NATO luptă de fapt împotriva Rusiei în Ucraina. Că forțele armate ale Ucrainei operează pe baza datelor de informații externe provenite de la cel puțin 250 de sateliți dotați cu programe de recunoaștere și inteligență artificială, 24/7. Și asta fără a pune la socoteală sutele de avioane AWACS și drone”, notează Pravda, în articolul care deschiderea ediția marți dimineață, intitulat „Principala problemă a armatei ruse este birocrația autohtonă”.

Însă comandanții unităților care s-au retras de la Liman în zona Kremennaya afirmă că problemele sunt diferite:

  • nu există o comunicare de înaltă calitate la nivel tactic și operațional;
  • solicitările lor nu sunt susținute de artilerie;
  • nu există deloc sprijin aerian în anumite zone.

Voenkor Iuri Kotenok a petrecut o zi pe linia frontului cu comandantul unei companii din miliția populară a RPD (autoproclamata republică Donețk).

Rezumând ceea ce a văzut, bloggerul militar face următoarea constatare: „numeroasele circulare care coboară de sus” interferează cu comandanții de pe linia frontului. „Și e timpul să înțeleagă acest lucru deja liderii militari din birourile frumoase și mari”, subliniază Pravda.

Pravda recunoaște că „până de curând, nu se obișnuia să se vorbească cu voce tare despre problemele reale ale armatei ruse” în Ucraina, înainte de a adăuga că „unii continuă să insiste asupra faptului că criticile la adresa militarilor „dau apă la moară” și „fac jocul propagandei inamice”.

Cum este cazul unui deputat din Rusia Unite (partidul lui Putin), Vladimir Vasiliev, care a spus:

„Salvează-ne, Doamne, de criticile aduse armatei noastre, nu avem altă armată, copiii noștri servesc acolo…”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri