x


 • EUR
  4.6559
  USD
  3.9517
 • 21° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  6 km/h
  Umiditate

  48%
  Presiune

  33898 hPa
string(7) "externe"

PREȘEDINTELE european care a propus legalizarea anexării Crimeei de către Rusia

Prezent la reuniunea Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), președintele ceh Milos Zeman a spus într-un discurs ca pierderea Crimeei de către Ucraina este un „fapt împlinit“, a făcut apel pentru anularea sancțiunilor împotriva Federației Ruse și a propus ca pentru rezolvarea problemei peninsulei anexate Rusia să despăgubească Ucraina, scrie Adevarul European.

Author: Mihai Voican | Sursa: PAGINA DE RUSIA | Publicat: 11.10.2017, 13:33 | Actualizat: 11.10.2017, 13:34

„În opinia mea, ar exista o compensație pentru Ucraina – și sub formă financiară, sau cu petrol și gaze“, – a spus președintele ceh.

 

El a afirmat că „Crimeea este anexă, fără îndoială, este un fapt înfăptuit”. Zeman a explicat că, dacă Ucraina nu este de acord cu compensația, va începe un „război european”.

 

El l-a citat pe fostul președinte german Joachim Gauck: „Dacă vom dori să luăm înapoi Crimeea și s-o dăm Ucrainei, ar însemna război european“. Prin urmare, a ajuns la concluzie Zeman, „războiul este inevitabil dacă Ucraina nu renunță la Crimeea. Trebuie să evităm războiul european și trebuie să înțelegeți acest lucru”, le-a spus el parlamentarilor APCE.

 

Citește mai departe în PAGINA DE RUSIA.