Preţul cărnii de porc s-ar putea TRIPLA anul viitor

„Dacă în acest an preţurile s-au dublat la carnea de porc, anul viitor pot să afirm cu mâna pe inimă că se vor tripla şi problema nu este cât costă ci dacă vom găsi carne de porc. (…) Guvernul chinez a venit la marile companii europene şi cumpără întreaga producţie. Imaginaţi-vă ce presiune de preţ va fi pentru Europa vizavi de carnea de porc. Dacă în China a ajuns la 6 euro kilogramul de carne de porc, în România este undeva la 4 euro, ca medie, la raft. Ce se va întâmpla la anul cu industria noastră? Noi chiar am discutat câteva variante: se va duce spre pui, vită, oaie, spre vegetarian. Cert este un lucru: jumătate din proteina acestei planete a dispărut”, a spus Radu Timiş.

 

El afirmă că lipsa cărnii de porc va aduce o majorare a preţurilor şi la carnea de pui sau de vită, deoarece consumul se va duce către celelalte resurse de proteine, însă, în magazinele din România, există în prezent carne de porc, pentru că marii jucători nu mai pot exporta.

 

„Dacă preţul la carnea de porc este foarte sus şi la carnea de pui şi de vită va creşte, deoarece consumul se va duce spre celelalte resurse de proteină. De aici dorinţa de a ne întâlni şi de a data un semnal de alarmă. Trebuie să facem să eradicăm pesta din România. Azi avem noroc că găsim carne în magazine pentru că marii jucători nu pot să exporte. România este închisă pentru export şi atunci toate carnea care se produce în România vine în supermarketuri în mod special. Încă mai avem carne relativ ieftină, pentru că nu se poate exporta, dar dacă s-ar fi putut exporta, probabil, discutam azi la raft de un preţ dublu faţă de ceea ce este în prezent. Trebuie să fim realişti, aceasta este partea bună, chiar dacă ţara este cu totul roşie”, a mai spus Timiş.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed