PRIMA pastilă anti-Covid, la un pas de aprobare

Compania farmaceutică americană Merck a depus luni la Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) cererea de autorizare în regim de urgenţă a medicamentului său anti-Covid. Astfel, Molnupiravir ar putea deveni prima pastilă împotriva acestei boli, potrivit CNN.

Medicamentul produs de Merk se administrează pe cale orală.

Potrivit studiilor, medicamentul reduce cu aproximativ 50% riscul de spitalizare şi de deces pentru pacienţii Covid-19.

La studiu, realizat împreună cu Ridgeback Biotherapeutics, au participat pacienți cu forme uşoare până la moderate de Covid-19 şi cel puţin un factor de risc agravant.

Peste 770 de pacienți au primit tratamentul cinci zile de la primele simptome, iar rata de spitalizare în rândul acestora a fost de 7,3%, comparativ cu 14,1% în cazul celor care au primit un placebo. În plus, în rândul celor care au primit tratamentul nu s-a înregistrat niciun deces, în timp ce în al doilea grup de studiu au fost raportate opt.

Pentru că rezultatele au fost convingătoare, un comitet independent de monitorizare a datelor, în consultare cu FDA, a oprit studiul clinic înainte de finalizare.

”Consecinţele cumplite ale acestei pandemii ne determină să acţionăm cu o urgenţă fără precedent, şi asta au făcut echipele noastre prin depunerea acestei solicitări de autorizare a Molnupiravir de către FDA”, a declarat directorul executiv al Merck, Robert Davis.

Compania a mai anunțat că lucrează cu agenţiile de reglementare din toată lumea pentru a depune cereri de utilizare de urgenţă sau autorizaţii de introducere pe piaţă în următoarele luni a medicamentului.

Micile capsule maro trebuie luate de două ori pe zi, timp de cinci zile. Compania anticipează că va produce 10 milioane de seturi de tratament până la sfârșitul anului.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed