AcasăPoliticPrima REACȚIE a Guvernului după perchezițiile DNA la Palatul Victoria

Prima REACȚIE a Guvernului după perchezițiile DNA la Palatul Victoria

„În cursul zilei de luni, 31 iulie, mai mulţi procurori şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DNA Bucureşti au efectuat percheziţii, în baza unui mandat de percheziţie domiciliară emis de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, în patru birouri din cadrul Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul, care are sediu principal în Palatul Victoria”, se arată în comunicatul Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul.

 

Sursa citată precizează că “percheziţia s-a desfăşurat între orele 15.00 şi 19.00 şi a vizat concursurile pentru ocuparea funcţiilor de consilier 1 şi consilier 2, organizate de către minister în aceeaşi zi”. “Au fost audiate persoane de la cabinetul ministrului şi din minister – respectiv Comisia de concurs, au fost făcute fotografii şi filmări pe toată perioada percheziţiilor”, se arat în comunicat. Reprezentanţii ministerului îşi exprimă dorinţa “ca ancheta să se desfăşoare cât mai repede şi să aflăm adevărul, astfel încât să ştim dacă au fost comise fapte în afara legii”. “Ne exprimăm pe aceasta cale încrederea în corectitudinea acţiunilor întreprinse de către autorităţile statului, precum şi în competenţa şi corectitudinea justiţiei din România”, se mai arată în comunicat.

 

Direcţia Naţională Anticorupţie precizează că percheziţiile efectuate luni la sediul Guvernului vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate faptelor de corupţie comise în cursul lunii iulie 2017.

 

“Ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, în cursul zilei de 31 iulie 2017, între orele 15,00 – 19,00, au fost efectuate percheziţii domiciliare în 5 locaţii situate în sediul unei instituţii publice din Bucureşti. Percheziţiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal aflat pe rolul Secţiei de combatere a corupţiei, dosar ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie comise în cursul lunii iulie 2017”, se arată într-un comunicat al DNA, transmis marţi.

 

 

 

Ultimele Articole