AcasăPoliticPrimar din Vaslui, declarații hilare despre avioanele militare care se antrenează deasupra...

Primar din Vaslui, declarații hilare despre avioanele militare care se antrenează deasupra comunei:  ”Au risipit norii de ploaie”

Mai multe avioane militare alungă norii de ploaie, consumă combustibil degeaba și sperie locuitorii unei comune din județul Vaslui – sunt afirmații hilare, dar spuse pe un ton cât se poate de serios de primarul din Ștefan cel Mare.

Acesta pare să ingore faptul că relativ aproape de județul său, în Ucraina, are loc un război iar în România sunt concentrate trupe NATO, inclusiv forțe aeriene.

Mihai Moraru a declarat, pentru G4Media.ro, că de trei zile mai multe avioane de luptă vin doar deasupra comunei sale și se învârt ”mai ceva ca la Ziua Aviației”.

„E rușinos din partea lor, la vremurile astea cât de grele sunt, tot se plânge statul român că nu are bani de multe alte cheltuieli, să apară pe raza comunei noastre, de trei zile, în fiecare după-amiază, câte trei-patru avioane care se învârt deasupra comunei noastre. Urât. Adică sfidează buzunarul românilor, nu numai a locuitorilor din comună. Nu vă spun cât de mult stau cu grijă oamenii, cel puțin cei mai în vârstă. Nu vedem noi că s-ar întâmpla deasupra comunei noastre niște antrenamente, atâta timp cât fac niște piruete ăia cu avioanele de se învârt în zbor. În afară de asta, aseară, în jur de ora 19:00, era gata, gata să pălească niște stâlpi de electrificare. Așa de jos ce a coborât?”, a declarat Mihai Moraru pentru G4Media.

Întrebat care crede că este explicația, primarul a răspuns supărat:

„Explicația este nesimțirea, atât. Punct. Să cheltuiască. Întrebarea mea este de unde sunt avioanele? E clar că sunt avioane de luptă. Ca să plece dintr-o bază, cea mai aproape la noi e la Bacău, la 100 de kilometri, și să vină la Ștefan cel mare în fiecare seară să se învârtă, e un consum foarte mare de combustibil”.

Primarul comunei Ștefan cel Mare mai susține, pe același ton serios, că avioanele risipesc norii de ploaie:

„Alaltăieri se porniseră niște nori și spre comuna noastră, s-au învârtit juma de oră patru aeronave încât i-au răspândit imediat. Întrebarea mea este: nesimțirea nu are limită? Acest comandant care își trimite acele avioane până la Ștefan cel Mare? Ce, avem noi ceva de ascuns aici? Avem o zonă de inspecție a lor și nu știm noi? Survolează doar deasupra comunei și doar în același loc”.

Moraru spune în continuare că așteaptă explicațiile cerute Ministerului Apărării, pentru că locuitorilor le este frică, iar avioanele „merg pe sus” și pot cădea oricând:

„Am cerut la biroul de presă al MApN să-mi dea un răspuns oficial din partea ministerului, cine îi trimite aici? Am întrebat și aștept un răspuns din partea Ministerului Apărării. Eu mă gândesc că la vremurile astea, de consumă ei atât de mult combustibil, înseamnă că au rezerve foarte mari, și atunci să nu se mai plângă statul român că nu are bani de una sau de alta.

Și sunt avioane care merg pe sus și pot cădea oricând, având în vedere că ne uităm la televizor cum în alte părți s-a întâmplat lucrul ăsta. Nu e mai bine să stea acolo unde stau, că ori că stau jos la bază, ori că umblă pe sus, tot salariul acela îl iau. Dar în schimb mai fac o economie că nu mai uzează acele motoare și nu mai consumă atâta combustibil. Doar la parada lor pe mare, la Ziua Aviației, vezi așa ceva”, a conchis Mihai Moraru, primarul comunei vasluiene Ștefan cel Mare.

Notă: Subiectul a fost semnalat inițial în presa locală.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.