Compania Vel Pitar a fost vândută. Tranzacția urmează să fie anunțată

Vel Pitar a fost vândută unui grup de panificație din Mexic. Compania a fost delistată de la bursă în 2006 de acţionarul majoritar Broadhurst, condus de managerul Andrei Siminel.

Compania de planificație Vel Pitar este parte a grupului New Century Holdings (NCH), ale cărui afaceri sunt coordonate la nivel local de Andrei Siminel.

Potrivit surselor , tranzacţia este finalizată şi urmează a fi anunţată săptămâna viitoare pe bursa mexicană, unde este listat grupul Bimbo, odată cu redeschiderea acesteia.

Bimbo, fiind un grup de panificaţie, a preferat să cumpere numai Vel Pitar, nu şi business-ul de morărit Şapte Spice, controlat de acelaşi fond de investiţii american Broadhurst, administrat de NCH, conform informaţiilor .

 Reprezentanţii NCH au confirmat informaţiile

„Acţiunile societăţii Vel Pitar SA au fost vândute către grupo Bimbo”, au transmis ei, potrvit profit.ro.

Grupul mexican Bimbo, pe piaţă din 1943, este unul dintre cele mai importante la nivel global, cu operaţiuni în 33 de state din America, Europa, Asia şi Africa şi 197 de brutării, având afaceri anuale de circa 15 miliarde dolari. În Europa mai este prezent în Spania, Franţa, Italia, Portugalia, Marea Britanie, Rusia, Elveţia şi Ucraina.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed