Protest AUR! A desenat o svastică pe steagul UE. Acum ajunge la Parchet

Deputatul PNL Alexandru Muraru anunță că a sezisat Parchetul General și Poliția, după ce un protestatar AUR a desenat o svastică pe un steag al UE, în timpul protestelor de marți de la Parlament.

„Simbolul nazist folosit de unii manifestanți în cadrul protestului din fața Parlamentului României, la care au luat parte și demnitari ai grupului parlamentar AUR, reprezintă o infracțiune flagrantă care trebuie imediat investigată și sancționată ferm”, spune într-un comunicat Muraru, care este reprezentant al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei.

„Este inacceptabil pentru statul român să tolereze așa ceva și este, deopotrivă, insultător pentru memoria suferințelor celor care și-au pierdut viața în lagărele de concentrare ale Germaniei naziste și puținilor urmași ai acestora”, mai spune deputatul.

În opinia sa, fotografia cu svastica desenată pe steagul UE de către un protestatar este „un semnal de instigare la violență și ură, care a prejudiciat grav imaginea României în cele mai cunoscute publicații din lume”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed