PSD: Am promis, am semnat contractul, iar acum Serviciul Salvamont Sibiu are baza nouă la Păltiniş

Baza Salvamont din staţiunea Păltiniş – pentru construirea căreia, în calitate de ministru al Turismului, am asigurat finanţarea – este gata.

Deşi nu are multe merite în realizarea proiectului, doamna Daniela Cîmpean, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, se pregăteşte de o inaugurare cu mare fast.

Adevărul este că proiectul a fost iniţiat de fostul preşedinte al C.J. Sibiu, Martin Bottesch, şi a rămas în aşteptare timp de foarte mulţi ani, deoarece Consiliul Judeţean nu a avut fonduri pentru realizarea investiţiei. În anul 2019, ca ministru al Turismului în guvernul PSD, am găsit soluţia de finanţare a acestui proiect absolut necesar pentru Sibiu. Dat fiind faptul că Păltinişul este staţiune turistică, Ministerul Turismului a putut asigura 85% din valoarea investiţiei de bază, adică 2,3 milioane de lei.

În 28 august 2019, am semnat, în calitate de ministru al Turismului, cu reprezentantul Consiliului Judeţean Sibiu, vicepreşedintele Marcel Luca, contractul de finanţare pentru proiectul de construcţie a bazei Salvamont de la Păltiniş, proiect în valoare de aproape 3,6 milioane de lei. Doamna Cîmpean a refuzat să participe la parafarea contractului, delegându-i pe cei doi vicepreşedinţi, doamna Christine Manta-Klemens şi domnul Marcel Luca.

Orgoliul n-o împiedică, însă, pe doamna Cîmpean să-şi asume realizarea proiectului pe munca altora. Nu a pomenit niciodată, în ieşirile sale publice, despre iniţiatorul proiectului – domnul Martin Bottesch – şi nici despre sprijinul esenţial acordat de Ministerul Turismului. Nu e de mirare, pentru că doamna Cîmpean asta ştie să facă: să-şi aroge merite pe care nu le are.

În altă ordine de idei, sunt încântat de condiţiile pe care salvamontiştii sibieni le vor avea în noua bază de salvare din Păltiniş şi sunt mulţumit că am putut contribui la realizarea acestui proiect esenţial pentru dezvoltarea infrastructurii turistice locale.

Deputat Bogdan Trif, Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Sibiu

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed