x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(7) "general"

PSD pregătește o nouă pomană electorală! Impactul bugetar este uriaș

În prag de alegeri, PSD vrea să majoreze ajutoarele sociale.

Autor: Mihai Voican | Sursa: EUROPA LIBERĂ | Publicat: 21.10.2020, 8:31

Ajutoarele sociale ar urma să crească semnificativ, potrivit unei legi adoptate de Parlament, la inițiativa PSD, ALDE și Pro România. În prezent, legea este contestată la Curtea Constituțională, iar specialiștii consultați de Europa Liberă, subliniază că, deși această majorare este necesară, pune presiune și mai mare pe buget, iar „entuziasmul parlamentarilor” nu poate fi interpretat decât în cheie electorală.

 

Trădare pe scena politică! PSD-ul l-a furat înainte de alegerile parlamentare

 

 

Cu aproape o lună și jumătate înainte de alegerile parlamentare, programate pentru data de 6 decembrie, parlamentarii au votat majorarea Indicelui Social de Referință (ISR), în funcție de care se calculează ajutoarele sociale, cum ar fi indemnizația de șomaj, venitul minim garantat, alocația pentru susținerea familiei sau ajutorul pentru încălzirea locuinței.

 

Virgil Musta cere STARE DE URGENȚĂ: Trei săptămâni sunt suficiente

 

Nu este prima inițiativă în domeniul social venită din partea unei majorități coagulate în jurul PSD, după majorarea pensiilor cu 40% sau dublarea alocațiilor.

 

După ce, timp de 12 ani a stat nemodificat, ISR va crește cu 140%, potrivit legii adoptate recent de Parlament. Deși guvernele care au trecut pe la Palatul Victoria în acest răstimp, îl puteau actualiza cu inflația, ISR a rămas la valoarea de 500 de lei. Ar putea ajunge, dacă legea va fi promulgată, în trei ani, la 1.200 de lei.

 

Articolul integral pe EUROPA LIBERĂ