x


  • EUR
    4.7432
    USD
    4.2921
string(14) "techampscience"

Cum e anunțată APOCALIPSA fără minime dovezi științifice

”Printre pericolele pe care le reprezintă pentru viața noastră tehnologia 5G, reprezentanții APC enumeră cancerul, bolile de inimă și diabetul. Ei spun că în domeniul radiațiilor rețelelor 5G au identificat peste 140 de articole tehnice și științifice publicate numai în 2018 pe plan internațional, care evidențiază impactul negative asupra sănătății și, mai ales, efectele insuficient controlate ale acestor câmpuri electromagnetice pulsate”, scrie Sputnik, organul oficial de propagandă al Rusiei.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 31.05.2019, 16:55

Pe ce se bazează publicațiile când descriu în acești termeni tehnologia 5G, o tehnologie lansată în zeci de țări și care permite o viteză superioară a internetului? Site-ul StiintaMister.ro citează ”un angajat ONU” pe care nu îl nominalizează și care ar fi susținut că ”tehnologia 5G înseamnă război împotriva umanității”. În rest, publicația preia presupuse informații ale armatei americane, fără a le indica după regulile clasice ale citării.

Sputnik citează un studiu al Asociaţiei Pro Consumatori (APC România), dar își asumă integral concluziile presupusului studiu și nu apelează la specialiști în domeniu pentru a verifica acuzațiile extrem de grave, scrie G4Media.

Cât despre APC România, asociația își fundamentează supozițiile pe ”140 de articole stiintifice publicate numai in 2018 pe plan international” care ar ”evidenția impactul negativ asupra sanatatii si, mai ales efectele insuficient controlate ale acestor campuri electromagnetice pulsate!”, fără ca aceste articole să fie citate sau indicate cu link. Dimpotrivă, site-ul asociației citează alte articole de presă.