Publicație considerată revanșardă, rasistă, antieuropeană, împărțită în timpul spectacolului lui Puric

Conducerea teatrului Naţional Bucureşti (TNB) va dispune o anchetă internă şi va depune plângere pentru distribuirea neautorizată a unei publicaţii în incinta instituţiei, anunţă ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, citat de Agerpres.

„În urma celor sesizate public privind distribuirea unui ziar la sala Studio a TNB, conducerea ne-a informat că mâine va dispune o anchetă internă şi va depune plângere la poliţie pentru distribuţie neautorizată de materiale în incinta TNB. Nimeni din conducere nu a fost informat despre acest demers extrem de grav”, a scris Romaşcanu duminică, pe Facebook.

Ministrul afirmă că în nicio instituţie din subordine nu trebuie să fie distribuite „materiale private”.

„Nu putem tolera ca o instituţie-simbol de cultură a României (şi nicio instituţie a Ministerului Culturii) să devină spaţiul de propagare a unor materiale private, indiferent de conţinutul lor, cu atât mai mult a unor materiale care ar putea face propagandă unor interese străine României”, se mai arată în postare.

Deputatul USR Iulian Bulai i-a solicitat anterior ministrului Culturii demiterea directorului interimar al Teatrului Naţional Bucureşti, Mircea Rusu.

Potrivit unui comunicat de presă al USR transmis Agerpres, preşedintele Comisiei pentru cultură a Camerei Deputaţilor, Iulian Bulai, îi cere ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu, demiterea directorului interimar al Teatrului Naţional Bucureşti, în contextul în care există „tot mai multe dovezi” că reputata instituţie de cultură este implicată de actuala conducere interimară „în propagandă pro-rusă”.

„Teatrul Naţional nu face politică, dar n-are nicio problemă cu propaganda. Cam 500 de spectatori ai Teatrului Naţional Bucureşti au găsit azi, la Sala Studio, câte un exemplar dintr-o publicaţie naţionalistă, revanşardă, rasistă şi antieuropeană, pe numele ei ‘Certitudinea’. Care să ‘acompanieze’ monologul lui Dan Puric, prezentat de Ziua Mondială a Teatrului. La intrarea în sală erau împărţite alte exemplare din aceeaşi fiţuică extremistă. Aştept de la administraţia Teatrului Naţional explicaţii privind distribuţia acelei publicaţii de propagandă într-o instituţie publică, sub ochii angajaţilor TNB, ai directorului interimar şi ai unui membru al Consiliului Artistic. Aştept de la ministrul Culturii, Lucian N. Romascanu, să-l demită pe directorul interimar al TNB. Cu aceeaşi viteză cu care a confirmat că la TNB nu se face politică, doar artă”, a spus Bulai.

Sursa Foto: Facebook/ TNB

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed