R. Orăşanu: Preţul real al Sidex Galaţi este de aproape 52 milioane de dolari (video)

 Desecretizarea contractului de privatizare va fi extrem de dificilă, la fel ca şi urmărirea angajamentelor luate de investitorilor indian, a mai declarat fostul oficial.

„Statul roman este pasibil de orice difernta negativa de la data la care s-a privatizat pana la data la care Mittal a intrat efectiv in societate, o clauza neobisnuită, astfel incat statul roman a mai fost pasibil să platească vreo 20 milioane de dolari in anul de gratie 2007 , ceea ce inseamna ca a incasat mai putin de 70 de milioane”, a declarat fostul presedinte AVAS, Razvan Orasanu.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului nu poate evalua corect modul de îndeplinire a investiţiilor prevăzute în contractul de privatizare al combinatului siderurgic de la Galaţi.

 ”El daca işi aduce o baterie de ce-o fi din străinătate, o bagp în activul combinatului şi o aduce aport investitional si gaseste un contabil care ceretifica ca respectivul obiect valorează cinci lei” a mai precizat Orasanu.

 ”AVAS este obligat să constate că valorează cinci lei”, a completat Catalin Sandu, directorul general al Direcţia post-privatizare AVAS.

„Eu nu ma pot decât să mă inscriu in fals pentru a-l desfiinta sau pentru a arata ca el este intocmit cu incalcarea drepturilor legale si de abia atunci pot sa consider ca investitia nu-i facuta intrucat certificatul care o atesta nu a fost corect” a mai explicat fostul presedinte AVAS.

Fostul preşedinte al AVAS, Răzvan Orăşanu, spune că desecretizarea contractului de privatizare a Sidex Galaţi este destul de dificilă.

„Ok-ul indienilor l-am avut, evident ca indienii vroiau ceva la schimb. Evident ca lucru acest nu se face, ca ei iti dau ceva si tu nu le dai nimic. Evident ca va trebui să fie in cadrul unei restructurări contractuale mai largi”, a mentionat in incheiere Razvan Orasanu.

Urmăreşte pe Money WebTV toate ştirile video şi emisiunile The Money Channel

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed