AcasăEconomieNewsRafila a spus de ce persoanele vaccinate se infectează: NU există vaccin...

Rafila a spus de ce persoanele vaccinate se infectează: NU există vaccin perfect

Tot mai multe persoane vaccinate anti-covid se infectează atât cu tulpina Delta cât și cu noul coronavirus. În acest context, Rafila vine cu o serie de precizări.

Prof. Alexandru Rafila a spus clar de ce mai infectăm totuși cu SARS-CoV-2 dacă suntem vaccinați anti COVID. Potrivit acestuia, totul se pare că ține de anticorpii pe care îi dezvoltăm sau nu în urma unui vaccin.

El a adăugat că nu există niciun vaccin perfect, iar oamenii trebuie să știe acest lucru de la bun început.

”Pentru că nu exista un vaccin perfect. niciun vaccin nu este perfect. Noi avem copii vaccinați împotrivă rujeolei care se imbolnvesc. da, sunt foarte rare cazurile.

S-a observat care sunt persoanele care se îmbolnăvesc după vaccinare, eu cunosc persoane vârstnice cu boli cronice și care în ciuda faptului că au 2 doze de vaccin au un nivel de anticorpi foarte scăzut.

Asta este situația. Când văd că se reduc cazurile grave și reduc decesele cu 80-90% atunci am toate motivele să pledez în favoarea vaccinării” a spus medicul Alexandru Rafila.

Vaccinații transmit virusul mai puțin?

Întrebat dacă cei vaccinati transmit mai putin virusul, Rafila susține că nu există suficiente date în momentul de față.

”Nu cred că avem suficiente date în momentul de față. Din ceea ce stiu și de la colegii mei, cantitatea de virus eliminată în infectarea cu tulpina Delta este mult mai mare decât la tulpina clasică. Asta face ca transmisibilitatea să fie mai mare. În loc să elimin de exemplu 100 de milioane de particule virale, elimin 100 de miliarde. De o mie de ori mai mult!

Sigur că și aceasta boala este mult mai transmisibilă în momentul de fata pentru că daca ai o cantitate de microorganism infectant mai mare și transmisibilitatea este mai mare” a explicat profesorul Rafila la Antena 3.

Ultimele Articole