Rafila, noi săgeți către Arafat: „Noi de unde să știm că nu mai sunt bani la UPU, dacă dânșii nu ne notifică?”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a pledat din nou, luni, ca medicina de urgență să treacă în coordonarea ministerului pe care îl conduce, spunând că este anormal să nu existe coerență în ceea ce privește repartizarea fondurilor pentru unitățile de primiri urgențe (UPU).

Rafila a fost întrebat, într-o conferință de presă, ce măsuri vor fi luate având în vedere că mai multe UPU au semnalat că nu mai au fonduri.

„Unitățile de Primiri Urgențe sunt finanțate de Ministerul Sănătății, repartiția fondurilor a fost făcută de DSU. Nu am avut semnale, nu am avut informații că dânșii știu… Eu le-am trimis repetate adrese dacă există probleme legate de finanțare sau lucruri de genul ăsta, să ne notifice. Dacă nu ne-au notificat, înseamnă că au notificat în altă parte, noi nu putem să finanțăm ceva despre care nu avem informații”, a afirmat ministrul Sănătății.

„Noi de unde să știm că nu mai sunt bani la UPU, dacă dânșii nu ne notifică pe noi? Și eventual întrebați. Uite, ieșiți puțin din minister în dreapta și acolo (la sediul Ministerului Afacerilor Interne, n.red.) e un domn care vă răspunde dacă sunt suficient de mulți bani la UPU”, a continuat Alexandru Rafila, cu referire la secretarul de stat Raed Arafat, care conduce DSU, aflat în subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

„Ați sesizat ceva care este anormal: unități medicale finanțate de la bugetul Ministerul Sănătății, nu există o coerență în ceea ce privește deblocarea, repartiția fondurilor, prevenirea unor astfel de situații. E o pledoarie pe care eu am tot făcut-o în ultima perioadă. Trebuie să existe o anumită coordonare”, a încheiat Rafila.

Recomandate

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed