Rareș Bogdan vrea o listă cu trei femei. Explicațiile liberalului

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a afirmat că susţine ca pe lista pentru Parlamentul European a partidului să fie cel puţin trei femei, menţionând că foarte probabil liberalii nu vor mai avea zece poziţii eligibile, ci doar opt.

Rareş Bogdan a declarat, vineri, la întâlnirea femeilor liberale din Regiunea Sud, că aproape 60% din votanţii PNL sunt femei.

“Acum să vă spun o chestiune, 58% dintre votanţii Partidului Naţional Liberal sunt femei. Deci aproape 60% din votanţii noştri în toate sondajele de opinie sunt femei. În Parlamentul European cea mai prestigioasă comisie a Parlamentului European este Comisia pentru politică externă. Reuneşte foşti şefi de stat, de guvern. Din România erau doi membri: Traian Băsescu şi cu mine. Acum a venit şi Vlad Nistor. Noi am obţinut la negocieri poziţia de prim-vicepreşedinte al acestei prestigioase comisii, mai ales în contextul regional complicat. Era cheie comisia respectivă. Vreau să vă spun că pentru că nici eu, nici Traian Băsescu nu am vrut să ne schimbăm sexul, am pierdut poziţia de prim-vicepreşedinte pentru că în Parlamentul European, în Comisia Europeană, în Consiliul European, situaţia e uşor diferită faţă de România. Adică echilibrul de gen funcţionează şi pentru că noi nu am putut, pentru că aveam o singură femeie pe listă care a ajuns comisar european şi nu mai aveam o altă doamnă pe listă, nu am putut să ocupăm această poziţie, care era în top trei, patru ca importanţă la nivelul comisiilor Parlamentului European din 705 europarlamentari”, a afirmat Rareş Bogdan.

El a menţionat că susţine ca pe lista PNL pentru Parlamentul European, pe poziţii eligibile, să se afle trei femei. 

“Aşa că o să rămâneţi uimite, uimiţi că sunt unul dintre cei care susţin ca pe lista pentru Parlamentul European, chiar dacă nu vom mai avea probabil zece poziţii eligibile, ci doar opt, cu puţin efort şi cu ajutorul dumneavoastră, să fie minim trei femei. Aşa e normal ca să ne ajute în negocieri, să mă ajute la negocierile pentru comisii, pentru că altfel ne trezim în aceeaşi situaţie cu care m-am întâlnit acum şi am reuşit să pierdem această poziţie”, a mai afirmat Rareş Bogdan.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri