x


 • EUR
  4.6578
  USD
  3.9575
 • 29° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  23 km/h
  Umiditate

  28%
  Presiune

  33864 hPa
string(7) "telecom"

RCS&RDS a declanșat ATACUL. Se invocă încălcarea INTERESELOR consumatorilor

Decizia Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) de a nu modifica tarifele de interconectare pentru telefonia fixă şi mobilă nu are în spate o argumentaţie şi reprezintă o abordare “complet eronată” a instituţiei, care afectează interesele consumatorilor care ar putea avea acces la tarife şi mai mici pentru serviciile de comunicaţii, au declarat reprezentanţii companiei de cablu RCS&RDS, care au atacat dur într-o conferinţă de presă arbitrul telecom.

Author: Mihai Voican | Sursa: zf.ro | Publicat: 11.10.2017, 12:46 | Actualizat: 11.10.2017, 12:46

“Aşteptarea noastră era ca ANCOM să recalculeze aceste tarife cât mai curând, având în vedere că acestea au fost calculate în 2012 şi aplicate din 2014. Aceste analize ar fi trebuit să fie supuse unui calcul riguros. Noi credem că tarifele ar trebui să scadă. (…) Am constatat cu surprindere că ANCOM a ales acum două zile să nu meargă pe calea recalculării tarifelor stabilite în 2014 ci să amâne acest demers până la o dată nedefinită, alegere pe care noi o considerăm complet nepotrivită şi în detrimentul utilizatorilor de servicii de comunicaţii din România”, a declarat Valentin Popoviciu, vicepreşedinte al RCS&RDS.

 

Decizia “afectează interesele industriei dar în primul rând pe cele ale unor milioane de consumatori” care ar putea avea acces la tarife mai mici, a insistat Popoviciu. “Este o abordare complet eronată a ANCOM să nu îşi bazeze deciziile pe datele din piaţă, este foarte important acest demers”, a adăugat el.

 

Articolul întreg în ZF.