Reacția ministrului Apărării după exploziile din Transnistria: ”O provocare”

Incidentele din regiunea transnistreană reprezintă o încercare de a crea un conflict în această zonă, care, după toate analizele, în acest moment, nu are șanse să se dezvolte, spune ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

„Vedem în aceste evenimente o provocare, o încercare de a crea un conflict în această zonă, care, după toate analizele noastre, în acest moment, nu are șanse să se dezvolte, să se desfășoare. Sigur că Republica Moldova, guvernul Republicii Moldova, Președinția gestionează această situație, sunt într-o situație de a verifica, de alarmă, de supraveghere a acestei situatii, dar nu vedem ca fiind o problema”, a spus ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

Zelenski anunță că a discutat cu Ciucă despre Transnistria: Scopul ruşilor este ameninţarea Moldovei

Ministrul Apărării afirmă că nu există riscul unui război în Republica Moldova.

„Ne afectează numai în măsura în care devenim cutie de rezonanță pentru propaganda Moscovei, atunci ne afectează. Dacă nu devenim cutie de rezonanță, nu are niciun sens, pentru că ei în fiecare zi caută în războiul acesta hibrid, complex, să afecteze, să atenționeze, să atingă opinia publică din țările din zonă care sprijină Ucraina. Deci nu ne afectează și nu cred că există niciun fel de posibilitate de război în Republica Moldova”, a declarat Dîncu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed