Reacția Rusiei după ce Iranul a atacat Israelul: ”Totul depinde de următorii pași”

Rusia a oferit o primă reacție după ce Iranul a atacat Israelul. Aceasta vine din partea reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski.


Prim-adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski a declarat că escaladarea conflictului dintre Iran și Israel ar putea duce la o nouă criză acută în regiunea Orientului Mijlociu

„În general, acum avem o potențială nouă criză acută în Orientul Mijlociu. Totul depinde de următorii pași ai părților implicate sau de lipsa acestora”, a spus Polianski, într-o postare publicată pe canalul său de Telegram, după ce Iranul a atacat Israelul.

Reacția Rusiei după ce Iranul a atacat Israelul: ”Totul depinde de următorii pași”

„În legătură cu atacul Iranului împotriva Israelului, la cererea acestuia din urmă, o reuniune urgentă a Consiliului de Securitate al ONU este programată pentru 14 aprilie la ora 16:00 ora New York-ului (23:00 ora Moscovei).

În același timp, au fost distribuite Consiliului de Securitate două scrisori – una israeliană despre încălcarea Cartei ONU de către Iran (niciun cuvânt despre lovitura asupra departamentului consular al ambasadei iraniene din Damasc) și una iraniană cu informații despre lovitura de represalii efectuată în cadrul dreptului la autoapărare în temeiul articolului 51 din Carta ONU”, a mai precizat diplomatul rus, potrivit Tass.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed