Recomandările MONEY.ro>> Unde mergem în acest weekend

Balul Operei 2010

Vineri, de la ora 18, puteţi merge la Balul Operei de la Cluj. La eveniment vor performa orchestra, corul, şi ansamblul de balet al Operei Naţionale Cluj-Napoca. În program: creaţii de Gioacchino Rossini, Gaetano Donizetti, Giuseppe Verdi, Ruggero Leoncavallo, Ludwig Minkus, Georges Bizet şi Pablo Sarasate. Spectacolul va fi dirijat de Adrian Morar, iar printre invitaţi se numără baritonul Marian Pop, balerinii Mayura Misawa, Lucian Bacoiu şi violonistul Răzvan Dumitru.

Don Pasquale, la Opera Naţională.

Sâmbătă, de la ora 18.30 puteţi merge la opera Don Pasquale, a compozitorului italian Gaetano Donizetti. Spectacolul, montat la Opera Română va fi dirijat de Tiberiu Soare, iar din distribuţie fac parte Radu Pintilie (Don Pasquale), Bogdan Mihai (Ernesto), Florin Simionca (Malatesta), şi Aurelia Florian (Norina).

Sinucigaşul, la Teatrul Naţional

Duminică se joacă piesa Sinucigaşul, de Nikolai Erdman. Piesa este regizată de Felix Alexa şi îi are în distribuţie pe Dan Puric (Semion Semionovici Podsekalnikov), Costel Constantin (Aleksandr Petrovici Kalabuşkin), Adela Mărculescu (Serafima Ilinicina), Ileana Olteanu (Maria Lukianovna). Pentru mai multe detalii, intraţi aici.

Buzunarul cu pâine, la Metropolis

Dacă vreţi să mergeţi la o piesă de Vişniec, vă recomandăm Buzunarul cu pâine. Piesa este jucată la teatrul Metropolis, şi îi are în distribuţie pe Oana Pellea şi Mihai Gruia Sandu. Spectacolul începe la ora 19, iar preţul unui bilet este de 21.20 lei.

Gravură japoneză din 1800

Pentru pasionaţii de cultură japoneză, recomandăm expoziţia de 63 de gravuri japoneze policrome din secolul XIX, găzduită de Muzeul Naţional de Artă, în Sălile Kretzulescu. Expoziţia cuprinde lucrări realizate de Utagawa Kunisada (1786-1865), dar şi gravuri realizate în colaborare cu Utagawa Hiroshige (1797-1858).

Licitaţia de artă la Palatul Şuţu

Dumincă puteţi participa la licitaţia de artă organizată de Casa de licitaţie Monavissa, la Palatul Şuţu, începând cu ora 10. Printre lucrările scoase la licitaţie se numără lucrarea Peisaj de Ţară, de Samuel Mutzner, Pădure, de Camil Ressu, Orient, de Ştefan Popescu şi Vas cu Flori, de Gheorghe N. Vânătoru. În topul celor mai bine cotate lucrări licitate duminică se află tabloul Peisaj de Ţară, de Samuel Mutzner, evaluat la 19.000 de lei.

Cântăreaţa cheală, la Teatrul Naţional din Cluj

Dacă vreţi să mergeţi la teatru absurd în acest weekend, vă recomandăm spectacolul Cântăreaţa cheală, de Eugen Ionesco. Spectacolul, în regia lui Gábor Tompa este montat în sala mare a Teatrului Naţional din Cluj, începând cu ora 20, şi are are în distribuţie pe Cătălin Herlo (Domnul Smith), Elena Ivanca (Doamna Smith), Adiran Cucu (Domnul Martin), Angelica Nicoară (Doamna Martin), Irina Wintze (Mary), Ionuţ Caras (căpitanul de pompieri), Silvius Iorga (Arlechinul), Paul Basarab şi Petre Băcioiu (proprietarul cutiei de iluzii).

Ioana Nemeş expune la Comrades of Time

Expoziţia Comrades of Time, eveniment susţinut de Institutul Polonez, ce a debutat joi, 18 februarie, oferă spre vizionare, în acest weekend, lucările Ioanei Nemeş. Artista expune la galeria Pavilion Unicredit o instalaţie- The Pause Button, lucrări pictate direct pe perete. Ioana Nemeş a participat la diverse Bianale şi expoziţii la New York, Istanbul, Praga, Amsterdam.

Alături de Ioana Nemeş, printre participanţi se află artişti străini, precum Zbynek Baladran, Grigor Khachatryan, Anna Molska, Skart şi Clemens von Wedemeyer. Expoziţia Comrades of Time e deschisă până pe 28 aprilie la galeria Pavilion Unicredit.

Filmele premiate la Astra Film Festival 2009 rulează în Capitală

Pe parcursul întregului weekend 19-21 februarie, cele mai bune filme de la Astra Film Festival 2009– Festivalul internaţional de film documentar de la Sibiu, ediţia aXa, pot fi vizionate în Capitală.

Filmele vor rula în paralel la Noul Cinematograf al Regizorului Român la Muzeul Ţăranului Român şi Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română – Eurocinema. Programul evenimentului cuprinde, printre altele, filmele premiate la Astra Film Festival 2009.

Expoziţie nautică la Roma

Sâmbătă, 20 februarie, este prima zi a expoziţiei nautice BigBlu Sea Expo. Evenimentul se desfăşoară în Italia, la Centrul Expoziţional Fiera Roma, iar expoziţia este deschisă până în ultima zi a lunii februarie. La BigBlu veţi avea parte de evenimente culturale, întâlniri şi convenţii pe teme nautice. Evenimentul este un preambul al mult mai cunoscutului Salone Nautico Internazionale di Genova.

Pentru detalii, intraţi aici.

Dacă nu aveţi timp pentru o călătorie la Roma, pe 24 februarie debutează expoziţia nautică indoor din România, Salonul Nautic Internaţional Bucureşti 2010. Târgul se află la a doua ediţie, se desfăşoară pe durata a patru zile şi va avea loc la Romaero Băneasa. La ediţia din 2009 au fost prezenţi 28 de expozanţi, care au expus 80 de ambarcaţiuni cu vele sau motor şi 60 de mici derivate plutitoare destinate sporturilor nautice, precum caiace, plăci de windsurf, canou, trimarane.

Pe urmele vedetelor

Pentru un weekend exclusivist vă recomandăm cele mai scumpe două camere de hotel din lume. Preţurile afişate reprezintă costul unei nopţi de cazare.

Royal Villa, Grand Resort Lagonissi, Atena
Suprafaţa: 1.189 metri pătraţi
Ce primeşti: piscină încălzită, plajă privată, saună, majordom, bucătar, pian (cu pianist).
Preţ: 36.500 de euro

Vila de schi a lui Hugh Hefner, Palms Casino Resort, Las Vegas
Suprafaţa: 929 metri pătraţi
Ce primeşti: majordom, pat rotativ, oglindă pe tavan, masă de poker, jacuzzi panoramic
Preţ: 29.165 de euro
Hugh Hefner este un celebru publicist american, fondator şi director de creaţie al Playboy Enterprises.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed