Reducerea economiei din Dubai ar putea duce la diminuarea emisiilor de CO2

Emiratele Arabe Unite, din care Dubaiul face parte, au cea mai ridicată amprentă de carbon din lume pe cap de locuitor, potrivit raportului „Living Planet” al World Wide Fund for Nature (WWF), potrivit căruia emiratul ar trebui să-şi reducă emisiile cu 75%. „Dubaiul este pur şi simplu o catastrofă ecologică”, estimează John Foster, membru al Partidului Verde din Anglia, care a lucrat trei ani şi jumătate în oraşul-emirat.

Amprenta ecologică a Emiratelor (suprafaţa necesară pentru producerea de resurse care să absoarbă deşeurile produse de populaţie) reprezintă 9,5 hectare globale pe locuitor (hag/loc), cifră care o plasează înaintea SUA. În raportul său de la finalul lui 2008, WWF atrăgea atenţia că media mondială ar trebui redusă cel puţin până la 2,1 hag/locuitor.

Directorul departamentului pentru Orientul Mijlociu al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Massoud Ahmed, declara săptămâna trecută cotidianului Financial Times, că economia Dubaiului s-ar putea contracta în 2010, după anunţul din 25 noiembrie al conglomeratului public Dubai World, care a cerut un moratoriu de şase luni pentru o parte din datorii.

Dubaiul a luat deja unele măsuri de reducere a emisiilor de CO2, după ce în septembrie emiratul a inaugurat prima sa linie de metrou, o a doua urmând să fie deschisă în 2010. În proiect mai există şi realizarea unui tramvai.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed