Reforma sectorului financiar trebuie să continue cu băncile de importanţă sistemică

„Nu s-a încheiat. Trebuie acum să trecem la a doua etapă care este foarte, foarte importanţă”, a declarat Draghi la o conferinţă de presă susţinută la Banca Reglementelor Internaţionale (BRI).

A doua etapă de reformă constă într-o serie de măsuri ca reacţie la riscurile pentru întregul sistemul financiar implicate de eventualele falimente ale unor bănci mari.

Draghi, guvernator al Băncii Italiei, consideră că băncile mari trebuie să fie capabile să absoarbă pierderi mai mari decât cele prevăzute în normele aprobate duminică de Comitetul de Supraveghere Bancară în acordul Basel III.

Potrivit acordului, băncile trebuie să tripleze, până în 2015, rezervele de capital de calitate superioară, până la o rată de adecvare de 7%.

„Trebuie să îmbunătăţin capacitatea de a rezolva eventualele probleme ale acestor bănci fără să bulversăm pieţele şi fără să recurgem la banii contribuabililor”, a subliniat Draghi.

Şeful Comitetului de Stabilitatea Financiară va prezenta recomandările sale la un summit G20 care va avea loc în noiembrie la Seoul, cu accent pe o supraveghere mai bună a instituţiilor de importanţă sistemică.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed