Rețeta de post pentru brioșe. Ingredientul care înlocuiește ouăle

Rețeta de post pentru brioșe. Ingredientul care înlocuiește ouăle. Brioșele sunt un desert delicios, însă în perioada postului nu ne putem bucura de el, dat fiind faptul că printre ingrediente se numără și laptele dar și ouăle.

Există totuși o rețetă de post pentru brioșă care are la bază banane. Textura lor poate înlocui ouăle și de asemenea, apa minerală carbogazoasă le va face mai pufoase, la fel cum o făcea și laptele.

Ingredientele pentru brioșele de post sunt următoarele:

Rețeta de post pentru brioșe. Ingredientul care înlocuiește ouăle

  • 2 banane moi, foarte copate
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1/2 ceasca ulei de floarea soarelui
  • 1 ceasca apa minerala gazoasa
  • 1 ceasca stafide si/sau alte fructe
  • 1/2 lingura scortisoara
  • 1 ceasca zahar brun
  • 1 plic praf de copt
  • 2 cesti faina

Rețeta de post pentru brioșe. Ingredientul care înlocuiește ouăle

În ceea ce privește modul de preparare, prima oară se încinge cuptorul la 180 de grade și se pregătește o tavă de brioșe unde vor fi puse căpăcelele speciale de hârtie.

Până se încălzește cuptorul amestecăm făina cu praful de copt, zahărul, scorțișoara, iar separat, pasăm bananele cu o furculiță și nu cu mixerul, Petru că nu avem nevoie de o textură omogenă.

Peste banane se toarnă și se amestecă esența de vanilie, uleiul și apa minerală și se înglobează încet amestecul uscat, iar compoziția obținută se amestecă bine, adăugând apoi și stafidele. Putem opta și pentru alte fructe confiate după gust.

Amestecul de brioșe se toarnă în formele care se află în tava de copt și se bagă la cuptor pentru 25 de minute, mai exact, până ce pot trece testul scobitorii. Se pot consuma alături de o cafea sau un ceai fierbinte.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed