Rețeta de post pentru chifteluțe. Secretul care le face pufoase

Rețeta de post pentru chifteluțe. Secretul care le face pufoase. Am intrat în perioada postului, însă din fericire putem alege dintr-o gamă largă de alimente. Rețeta pentru chifteluțele de post spre exemplu este una dintre cele mai îndrăgite.

Rețeta de post pentru chifteluțe. Secretul care le face pufoase

Are la bază un mix de ciuperci, dar și cartofi fierți în coajă, iar gustul te face să uiți că măcar ții post.

Ingredientele necesare pentru rețeta de chifteluțe de post sunt următoarele:

Rețeta de post pentru chifteluțe. Secretul care le face pufoase

  • 600 g ciuperci mixt
  • 2 cartofi fierti in coaja
  • 2 felii de paine
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • o lingurita de marar tocat
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de pesmet
  • sare (dupa gust)
  • piper (dupa gust)
  • ulei pentru prajit
  • faina

Rețeta de post pentru chifteluțe. Secretul care le face pufoase

Pria oară se decojesc cei doi cartofi, se pun intr-un bol si se paseaza foarte bine, astfel incat sa obtinem un piure.

Ciupercile se calesc impreuna cu ceapa si usturoiul spalate si taiate marunt in doua linguri de ulei, pana se evapora toata apa, apoi se pun intr-un blender si se mixeaza pana se obtine o pasta cremoasa.

Se amestecă apoi cartofii cu pâinea înmuiată în apă, făină și pesmet, iar deasupra se pune mărarul după gust și totul se amestecă bine.

Se formeaza chiftele rotunde sau plate, se dau prin faina si se prajesc in ulei incins, pana devin aurii sau pana sunt gata.

Se scot pe un prosop de hartie si se lasa cateva minute, pentru a scapa de surplusul de ulei. Se pot servi cu castraveți acrii, reci sau calde, după preferințe.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed