Rețeta de post pentru chifteluțele cu morcovi. E mai delicioasă decât cea tradițională

0

Rețeta de post pentru chifteluțele cu morcovi. E mai delicioasă decât cea tradițională. Dacă veri să încerci o nouă rețetă de post, chifteluțele cu morcovi sunt o alegere bună.

Și nu e valabil doar pentru cei care țin post, ci și pentru cei care vor un preparat delicios, ceva mai ușor decât cel tradițional.

Ingredientele necesare pentru rețeta de chifteluțe cu morcovi sunt următoarele:

Rețeta de post pentru chifteluțele cu morcovi. E mai delicioasă decât cea tradițională

  • 6 morcovi
  • 6 fire ceapa verde
  • 2 oua
  • 170 g faina
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1 lingurita chimion macinat
  • ½ lingurita sare
  • 1 catel de usturoi
  • 2-3 fire de coriandru proaspat (optional)
  • 2 linguri ulei pentru prajit

Cum să începi? Curăță morcovii și dă-i prin răzătoare. Apoi spală ceapa verde, tai-o mărunt, iar cățelul de usturoi taie-l de asemenea mărunt sau dă-l prin răzătoare.

Ține cont că ai nevoie de un castron mare astfel încât usturoiul, ceapa, morcovul ras, coriandrul, dar chimionul să poată fi amestecate.

Peste toate ingredientele se adauga cele doua oua, iar apoi faina. Totul se amsteca pana la omogenizare, pentru ca urmatorul pas va fi sa pui chiftelele la prajit.

Se formează chiftelele, în funcție de preferințe și se pun la prăjit în uleiul încins. Trebuie să stea cam două minute pe fiecare parte.

La final se scot pe prosop de hârtie și se savurează. Pot fi preparate și la cuptor pentru cine vrea să evite prăjelile.

Acestea se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt la temperatura de 180 de grade și se lasă la făcut timp de maxim 30 de minute, până când se rumenesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.