Rețeta pentru cozonacul de Paște a lui chef Cătălin Scărlătescu

0

Rețeta pentru cozonacul de Paște a lui chef Cătălin Scărlătescu. Chef Cătălin Scărlătescu are spre vânzare faimoșii săi cozonaci de Paște. Cei care vor însă să îi prepare acasă pot face acest lucru.

Cătălin Scărlătescu a împărtășit rețeta sa pentru cozonacul tradițional de Paște, iar ingredientele sunt următoarele:

Rețeta pentru cozonacul de Paște a lui chef Cătălin Scărlătescu

  • 1 kg făină
  • 250 gr zahăr
  • 450 gr lapte
  • 5 ouă
  • 60 gr drojdie
  • 300 gr unt belgian
  • 500 gr nucă
  • 200 gr rahat
  • 150 gr ciocolată belgiană
  • 30 gr portocală confiată
  • 30 gr coajă de lămâie

Pentru a obține un cozonac pufos, Cătălin Scărlătescu ne recomandă să urmăm fiecare pas în parte. Doar așa vom reuși să ajungem la preparatul mult visat de pe pasta de Paște.

Prima oară se amestecă drojdia cu 100 ml lapte și trei linguri cu făină. Ulterior, compoziția (maiaua) să crească până când își dublează volumul.

Rețeta pentru cozonacul de Paște a lui chef Cătălin Scărlătescu

În tot acest timp fierbem laptele cu zahărul până acesta se dizolvă, iar gălbenușurile se freacă cu sarea.

Se pune făina într-un vas și se toarnă pe rând, amestecând bine, gălbenușurile, laptele împreună zahărul topit și untul, portocala confiata și maiaua. Se frământă bine până se obține un aluat omogen, consistent și elastic.

Dospirea compoziției durează o oră, deci o lăsăm să se odihnească, iar apoi se ia apoi o bucată de aluat și se întinde bine.

Rețeta pentru cozonacul de Paște a lui chef Cătălin Scărlătescu

Deasupra se pune crema de nuci cu ciocolata belgiana, rahat si stafide si se rulează. Rulada obţinută se secţionează în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute se împletesc şi se ung cu ou.

Pregătim o formă tapetată cu unt și făină, unde vom pune compoziția la dospit încă două ore. Atunci când aluatul a crescut, se pune tava la cuptorul încins la 160 de grade.

Cozonacul lui chef Cătălin Scărlătescu trebuie să stea la copt timp de 45 de minute ori maxim o oră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.