Rețeta pentru hamburger de post. Nu conține deloc soia

0

Rețeta pentru hamburgerul de post. Nu conține deloc soia. Începe Postul Paștelui și ar fi bine să ne facem o listă de rețete de post pentru a avea de unde alege.

Pentru multe persoane poate fi destul de dificilă renunțarea la anumite alimente în special când este vorba despre un hamburger sau despre o shaorma.

Soluții există însă și nu este neapărat nevoie de soia pentru a te bucura de un preparat cât se poate de delicios.

Iată rețeta de hamburger de post fără soia. Are la bază dovleac, dar și orez, iar secretul gustului stă în numeric. Ingredientele sunt următoarele:

Rețeta pentru hamburgerul de post. Nu conține deloc soia

  • 150 g dovleac
  • 40 g orez
  • jumătate de linguriță de turmeric
  • jumătate de cățel de usturoi
  • jumătate de linguriță de boia afumată
  • 1 lingură de făină
  • chili (opțional)

Rețeta pentru hamburgerul de post. Nu conține deloc soia

Hamburgerul de post fără soia este o gustare rapidă și delicioasă, dar și săracă în calorii. Prima oară se fierbe orezul, iar asta va dura în jur de 10 minute, iar mai apoi se condimentează cu numeric, usturoi, boia, dar și chili, după gust.

În timp ce fierbe orezul te poți apuca de dovleac. Acesta se curăță și se taie cubulețe, apoi se adaugă fie la cuptor pentru 30 de minute, fie la aburi 20 de minute.

După ce ambele ingrediente principale sunt gata, orezul și dovleacul se pasează cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie, iar apoi se bagă la frigider timp de 10 minute.

Se scoate apoi compoziția și se adaugă o lingură de făină, iar totul se amestecă bine. Făina poate fi înlocuită și cu un mălai fin, după preferințe.

Apoi facem chiftelele din compoziție, adică ne umezim mâinile și facem o formă rotundă. Încingem ulei într-o tigaie și băgăm chiftelele pe rând, la foc mediu, 5 minute pe fiecare parte.

Chifteaua de hamburger de post se pune într-o chiflă, alături de salată, dar și de alte legume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.