Rețeta pentru negresa pufoasă cu glazură. Ingredientul secret din aluat

0

Rețeta pentru negresa pufoasă cu glazură. Ingredientul secret din aluat. Iubitorii de dulciuri nu se vor sătura niciodată de o negresă pufoasă și delicioasă.

Rețeta pentru negresa pufoasă cu glazură este una foarte simplă, iar secretul aluatului îl vei afla mai jos. Nu uita nici de nuca măcinată și de esența de rom, pentru că ele fac totul.

Ingredientele pentru rețeta de negresă cu glazură sunt următoarele:

Rețeta pentru negresa pufoasă cu glazură. Ingredientul secret din aluat

  • 4 oua
  • 200 g de unt
  • 100 ml de lapte
  • 300 g de zahar
  • 50 g de cacao
  • 1 lingura de esenta de rom
  • 1 lingurita cu varf de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 150 g de nuca macinata
  • 200 g de faina

Legat de ingrediente, prima oară se pun ouăle într-un bol, iar peste ele se adaugă un praf de sare, zahărul și se amestecă cu un mixer până când obținem o pastă spumoasă.

Se pune apoi untul moale, se amestecă, iar mai apoi adăuga și romul, cafeaua, praful de copt și făina, totul treptat și amestecat foarte bine.

Rețeta pentru negresa pufoasă cu glazură. Ingredientul secret din aluat

Pregătim apoi o forma pentru copt și rasturnam aluatul pe care îl vom nivela și îl vom băga la cuptorul încins la o temperatură de 200 de grade. Aluatul va sta 30 de minute la copt, atât sus cât și jos, la foc mediu.

Între timp ne ocupăm de glazură, care se face din 50 g de ciocolata neagra si 50 g de smantana pentru frisca. Le punem intr-un bol, le incalzim pentru cateva minute in cuptorul cu microunde, pana se topesc, sau la bain-marie.

Le amestecam bine, apoi turnam glazura cu grija peste prajitura noastra, intr-un strat cat mai uniform. Nuca măcinată se toarnă deasupra, într-un strat uniform. Negresa se dă la rece, pentru ca glazura să se întărească și de abia apoi se poate tăia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.