Revista presei internaţionale 25 februarie 2010 – Spania, următoarea victimă din zona euro

Cea de-a patra economie a zonei euro înregistrează o rată a şomajului de 19%, mari datorii dar şi un deficit bugetar accentuat. PIB-ul Spaniei s-a contractat in 2009 cu 3,6% şi este aşteptat să scada din nou si în acest an, titreaza Wall Street Journal. Grija privind depasirea capacitatii Greciei de a-si finanta datoriile imense s-a extins si la alti membrii ai zonei euro, iar urmatoarea victima a acestei crize ar putea fi Spania, mai precizeaza WSJ.

The Guardian noteaza ca datoriile echipelor din Premier League se ridica la 56% din datoria Europei. Potrivit unui raport al UEFA, cluburile din Anglia datoreaza mai multi bani decat toate cluburile din Europa la un loc. Datoriile cumulate a 18 cluburi din Premier League se ridica la 4 miliarde de euro.

Revenirea economiei americane nu a intrat încă pe un traseu stabil, spune preşedintele Federal Reserve. Într-un discurs susţinut ieri în faţa legislativului, Ben Bernanke a declarat că nivelul actual al şomajului justifică menţinerea dobânzii-cheie aproape de zero.”Piaţa muncii rămâne foarte proastă, cu o rată a şomajului de aproape 10% şi oferte de lucru putine”, a spus şeful Fed. O redresare durabilă va depinde de reluarea creşterii cererii de bunuri şi servicii din sectorul privat, a mai explicat Bernanke, citat de Wall Street Journal.

Preşedintele Toyota şi-a cerut scuze Congresului de la Washington şi proprietarilor americani de autoturisme produse de compania sa, informeaza Reuters. Akio Toyoda a declarat că regretă profund erorile de fabricaţie ale pedalei de acceleraţie şi ale sistemului de frânare care au dus la retragerea de pe piaţa americană a milioane de maşini.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed