Revista presei internaţionale 28 octombrie 2009 – Cursul euro/dolar a atins miercuri valoarea de 1,4772 dolar

Guardian titreaza citand agentia de presa Reuters, ca in primele tranzactii de miercuri dolarul a inregistrat cresteri fata de majoritatea valutelor, apetitul investitorilor pentru dolar fiind totusi redus de scaderea randamentelor Trezoreriei din SUA. Raportul euro/dolar a atins, potrivit Reuters, valoarea de 1,4772 dolar.

Administratia Obama a dezvelit marti legislatia potrivit careia guvernul poate salva institutiile financiare cu probleme prin transferarea datoriilor catre alte companii mari. Potrivit Wall Street Journal, oficialii Trezoreriei si seful comitetului de servicii financiare urmeaza sa creeze un fond special ce va fi platit de societatile financiare cu active mai mari de 10 miliarde dolari.

Conform oficialilor de incredere care controleaza 65% din Opel, noul guvern ia in considerare o schema care ar putea lasa Opel in mainile celor de la General Motors. Potrivit cotidianului „Frankfurter Allgemeine”, noul guvern conservator ar putea
contesta cesiunea Opel catre constructorul de echipamente austro-canadian Magna si banca rusa Sberbank, arata Les Echos.

Increderea consumatorilor din SUA a scazut neasteptat in luna octombrie din cauza temerilor cu privire la perspectiva locurilor de munca. Potrivit BBC, indicele increderii a scazut de la 53,4 in septembrie la 47,7, in pofida asteptarilor analistor care estimau o stagnare sau chiar o crestere usoara a acestuia.

Financial Times informeaza ca, Federal Reserve ar putea cere unei institutii financiare americane sa-si vinda o divizie considerata riscanta sau sa stopeze activitatile de tranzactionare periculoase, si asta in urma proiectulului de lege realizat de Trezorerie si Comitetul de servicii financiare. Acest nou proiect de lege mai scrie Financial Times, contine un set de reguli care ofera Fed si guvernului puterea de a influenta politica companiilor financiare.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed