Revista presei interne 13.09.2010 – Bugetarii de partid scapă de concedieri. Alimentele se scumpesc în pragul sărbătorilor

Avocatura este cea mai rentabilă meserie liberală, dar datele privind veniturile firmelor de avocatură sunt secrete, nefiind publicate de Finanţe, scrie Ziarul Financiar.

Cel mai bine plătit avocat din România este din Bucureşti şi a încasat oficial anul trecut 12,27 mil. lei (circa 3 mil. euro), respectiv 250.000 euro/lună, potrivit datelor transmise ZF de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. ANAF nu a transmis şi numele acestuia, invocând secretul fiscal. De altfel, nici veniturile firmelor de avocatură nu sunt cunoscute, nefiind publicate de Ministerul Finanţelor sau Registru Comerţului.

Gândul: Proprietarii de mici afaceri se reîntorc la bloc, la fel ca în anii ’90. Perioada tulbure din economia românească şi-a pus amprenta şi pe piaţa spaţiilor de birouri. Chiriaşii ale căror afaceri nu au capotat, renegociază. Iar atunci când nu ajung la o înţelegere, apelează la o soluţie de la începutul capitalismului autohton. Patronii fie restrâng numărul de metri pătraţi închiriaţi, fie îşi conduc afacerile din apartamente destinate iniţial locuitului.

Jurnalul Naţional: Bugetarii de rând au primit două veşti proaste în ultimele două săptămâni: vor fi disponibilizate 100.000 de persoane anul acesta şi anul viitor, ca urmare a înţelegerilor cu FMI, şi, în al doilea rând, prin noua lege a salarizării unitare, nu numai că nu vor primi înapoi cele 25 de procente pierdute la salariu la tăierile din iulie, ci vor avea un coeficient de salarizare şi mai mic conform noilor grile.

În schimb, noua Lege a salarizării unitare, pentru care Emil Boc intenţionează să-şi asume din nou răspunderea în Parlament, instituie o categorie de privilegiaţi în rândul bugetarilor şi inventează imunitatea pentru acele persoane numite pe criterii politice în funcţii de conducere în administraţia centrală şi locală. Acestea nu vor putea fi concediate în cazul valurilor de restructurări dictate de criză sau de nevoia de reorganizare a aparatului de stat.

România liberă: Preţurile la alimentele de bază vor creşte treptat, vârful urmând să fie atins în noiembrie, susţin procesatorii. Preţurile practicate de angrosişti, dar şi lipsa stocurilor la procesatori, sunt considerate de reprezentanţii asociaţiilor din industria alimentară principala cauză a scumpirilor care vor urma în perioada ce va veni. Patronatele de profil susţin că în ultimele două luni preţul materiei prime a crescut la aproape dublu şi chiar dacă consumul s-a redus, peste câteva luni se va ajunge la un echilibru al cererii şi ofertei, dar preţurile pe piaţă vor fi mai mari.

Aproximativ 200 de investigaţii de bază sunt decontate prin sistemul de asigurări. Nu sunt acoperite analize complicate pentru cancer ori cele hormonale, scrie Evenimentul zilei.

În sistemul public de sănătate sunt decontate integral câteva sute de analize de care puteţi beneficia în baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la specialist, în funcţie de afecţiune, bilet valabil 30 de zile de la eliberare.

Nu sunt decontate orice fel de investigaţii, ci doar cele uzuale iar în multe judeţe banii alocaţi se termină în primele zile din lună. Laboratoarele care fac analize gratuit sunt atât în sistemul public de sănătate, cât şi în cel privat.

Ce se ascunde în spatele anunţurilor de tipul „O mie de euro pentru trei ore pe zi”, Care este realitatea din spatele lor şi cine poate cădea în capcana falşilor angajatori poţi afla din Capital.ro

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed